Ludmila SOCACIU

Ludmila SOCACIU

Coordonator Centru Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

5 lucruri de care trebuie să ții cont

atunci când alegi un curs de formare profesională sau un program de calificare prin evaluare

Îți dorești evoluție, dar să nu trebuiască să pierzi prea mult timp.
Îți dorești dezvoltare, dar să nu depui prea mare efort.
Îți dorești să progresezi, dar fără să plătești un anumit preț.cursuri de calificare 

Toți ne dorim multe lucruri, dar dacă se poate să facem cât mai puțin posibil.

Vestea mai puțin bună este că totul în viață are un preț, care poate fi măsurat în bani, în timp sau în efort depus.

Vestea într-adevăr bună este că ai posibilitatea de a alege. Poți alege să aștepți ca minunile să se întâmple sau poți alege să fii chiar tu creatorul propriilor tale minuni.

La prima vedere un curs de calificare pare a fi doar o cheltuială în plus pentru tine. Dar dacă privești în profunzimea lucrurilor, atunci vei observa că un curs este o reală investiție în evoluția ta.

Te invit să descoperi cele 5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi un curs de formare profesională sau un program de calificare prin evaluare:

LIMBAJ DE SPECIALITATE RELEVANT

Atunci când alegi un curs de formare profesională sau un program de calificare prin evaluare este important să afli ce limbaj de specialitate îți va fi transmis. Informează-te dacă ceea ce îți oferă Centrul de Calificare sau de Evaluare te va ajuta să ții pasul cu cerințele de pe piața muncii.

Ce oferă Centrul de Evaluare OptimAD Calificări în acest sens?

Dacă deja ai dobândit un limbaj de specialitate la locul de muncă sau din alte surse – spre exemplu cunoști termenii specifici domeniului electric – noi te ajutăm să transpui toate cunoștințele tale într-un certificat de competențe profesionale recunoscut care te va ajuta să lucrezi în condiții legale, să fii încadrat corespunzător, să te autorizezi ANRE, să participi la programe de specializare, implicit să evoluezi din punct de vedere profesional.cursuri de calificare 

TRAINERI ȘI EVALUATORI CU EXPERIENȚĂ

Alege programe de calificare ce îți oferă informații corect, din surse verificate, transmise de oameni cu experiență sau care să îți ofere posibilitatea de a fi evaluat de specialiști autorizați în domeniul dorit de tine.

Spre exemplu: experiența medie pe care o dețin evaluatorii OAD este cuprinsă între 10 și 17 ani – profesioniști în adevăratul sens al cuvântului care se află în postura perfectă de a forma și/sau valida alți profesioniști necesari pe piața muncii.

Acest aspect reprezintă un Plus Valoare pentru viitorul tău angajator atunci când trebuie să aleagă între tine si alți participanți la interviul de angajare.

Profesionalismul și notorietatea specialiștilor care-ți validează cunoștințele și mediul optim în care se desfășoară întregul proces de evaluare garantează viitorului tău angajator faptul că TU reprezinți cartea lui câștigătoare.

ABORDARE PRACTICĂ

Teoria este importantă, dar practica este esențială. Tocmai de aceea trebuie să acorzi atenție acelor centre de formare și evaluare care îți oferă posibilitatea de a pune în practică cunoștințele dobândite sau deja deținute. Menționarea competențelor practice pe diploma de calificare obținută la finalul procesului de formare profesională (cursului) sau evaluare (certficării în baza experienței acumulate prin practicarea meseriei), te va ajuta să te integrezi cu o mai mare ușurință pe piața muncii.

Informația următoare îți poate fi utilă: Pentru fiecare calificare OAD are încheiat protocoale de colaborare cu societăți de profil ce își desfășoară activitatea în domeniul în care se face evaluarea. Acestea ne pun la dispoziție toate dotările necesare ca tu să ne demonstrezi într-un mod organizat, facil, într-un timp cât mai scurt că stăpânești meseria. Colaborăm numai cu societăți verificate și acceptate anual de către A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări). 

COSTURI SUPLIMENTARE

Când alegi un furnizor de formare sau evaluare profesională, ia în calcul toate aspectele ce te vor determina să bagi mâna adânc în buzunar. Nu te lăsa impresionat doar de prețul mic afișat de compania respectivă. Există posibilitatea să existe niște costuri suplimentare de care să afli doar la eliberarea diplomei de calificare.

De reținut: Un curs de formare profesională cu predare în sala de clasă poate dura între 5 și 12 luni, timp în care tu trebuie să te prezinți de fiecare dată într-o locație specifică. Calculează tu cât te costă toate aceste drumuri făcute! Întrebarea mea este: De ce să pierzi timp prețios și bani mai mulți dacă tu deja ai învățat meseria la locul de muncă?

Un program de calificare prin evaluare a competențelor deținute într-un domeniu specific, nu necesită participarea la curs, se bazează pe ceea ce știi deja să faci, poate dura cel mult 4-5 zile, iar la final obții o diplomă care are aceeași valoare ca cea obținută în 5-12 luni. Tu decizi ce este mai avantajos pentru tine!cursuri de calificare 

POSIBILITATEA DE A FI ANGAJAT DUPĂ TERMINAREA CURSULUI

Care sunt șansele de a mă angaja după finalizarea cursului de formare sau a celui de evaluare? Aceasta trebuie să fie una dintre cele mai importante întrebări pe care trebuie să ți le adresezi atunci când alegi un furnizor de formare sau de evaluare profesională. La urma urmei, scopul unui curs este acela de a obține mai ușor un loc de muncă sau de a dobândi niște competențe sau calificări ce te vor ajuta să-ți crești nivelul salarial.

Din acest punct de vedere OptimAD Calificări îți oferă la finalul procesului de evaluare o diplomă recunoscută la nivel național și internațional care te califică pentru meseria pe care o practici acum sau ai practicat-o în trecut.

Mai mult decât atât, noi colaborăm cu numeroase companii ce caută în permanență noi angajați cu experiență demonstrată de muncă, care să li se alăture. În acest sens, la rubrica JOBURI PARTENERI de pe site-ul OptimAD poți găsi o varietate de locuri de muncă.

BENEFICIILE DE DUPĂ TERMINAREA CURSULUI

Am terminat cursul. Și acum? Exact. Acum ce urmează să faci? Este foarte important ca furnizorul unui program de formare sau evaluare profesională să păstreze legătura cu clienții lor prin orice mijloace posibile, mai ales dacă această comunicare continuă are în vedere informarea clienților cu privire la anumite beneficii ce îi vizează în mod direct.

OptimAd Calificări s-a gândit și la acest lucru. Din acest motiv:

  • oferim o gamă variată de locuri de muncă prin intermediul companiilor cu care colaborăm;
  • oferim soluții complete pentru toti cei care ne trec pragul: de la consiliere, suport tehnic și administrativ în alegerea programului optim pentru ei, evaluarea competentelor și /sau formarea profesională, eliberarea diplomei, până la avizarea, apostilarea și traducerea certificatului obținut.
  • informăm clienții noștri de fiecare dată când avem o reducere substanțială care poate fi de folos acestora sau prietenilor care au nevoie de o calificare;
  • spargem barierele de tip furnizor-client și oferim un sfat prietenesc, ori de câte ori ne este solicitat;
  • ne interesăm de parcursul profesional al clienților noștri. Dorim să ne asigurăm că certificatul de calificare obținut de către aceștia i-au ajutat în îndeplinirea scopului propus, fie în țară sau străinătate.

Alege înțelept și fii bine informat atunci când optezi pentru un Centru de Formare sau de Evaluare Profesională!

Nu privi doar prețul! Ia în calcul întreaga investiție realizată, reflectează la beneficiile obținute și acordă o mică atenție și interesului manifestat de către furnizor pentru bunăstarea clienților acestora, întrucât “În vremuri ca acestea vor câștiga firmele care vor renunța la a fi cele mai bune DIN lume, pentru a deveni cele mai bune PENTRU lume”. (Mark Cole)cursuri de calificare 

cursuri de calificare acreditate Brasov_ cursuri de formare profesionala Brasov, evaluari competente profesionale _ calificari in baza experientei de munca _ locuri de munca _OPTIM AD CALIFICARI BRASOV

Citește AICI cum poți obține calificarea fără un curs de lungă durată cursuri de calificare 

Alte articole recomandate:

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail marketing@optimad-calificari.ro. Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.

cursuri de calificare acreditate Brasov, evaluari competente profesionale, calificari in baza experientei de munca,  locuri de munca, OPTIM AD CALIFICARI BRASOV, Cursuri de calificare Brasov, calificari fara curs, diplome fara curs, centru de calificare autorizat

calificare pe baza experienței,  recunoașterea experienței profesionale, program autorizat ANC, alternativă cursuri de calificare profesională ACREDITATE, OFERTE de pret OPTIM AD CALIFICARI

Ludmila Socaciu – Coordonator Centru OPTIM AD CALIFICARI BRASOV- Centru de formare profesionala si evaluare_Autorizat de AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI (ANC)