SINGURUL CENTRU
din România, autorizat A.N.C.

pentru evaluarea competențelor profesionale
(dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau
alte căi non formale) în meseria de INSTALATOR PENTRU SISTEME FOTOVOLTAICE SOLARE

ÎN OFERTĂ: curs Calificare INSTALATOR pentru sisteme FOTOVOLTAICE solare

Am pregătit pentru tine o sesiune specială de evaluare prin care îți atestăm experiența de muncă și cunoștințele tale dobândite prin practicarea meseriei.

Vino la sediul nostru din Brașov să ne demonstrezi că ești un INSTALATOR  de sisteme fotovoltaice priceput, iar noi te calificăm, prin evaluare fără curs.

Simplu. Rapid. Acreditat.

DESCRIERE program de calificare PRIN EVALUARE
Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare, COD COR 741103

Societatea se dezvoltă în ritm alert! Tocmai de aceea tehnologiile fotovoltaice au o cerere ridicată pe piața europeană. Legislația de la nivel european susține conservarea energiei prin metode naturale, așa cum sunt sistemele fotovoltaice solare.

Cererea este mare nu doar pentru tehnologiile fotovoltaice, dar și pentru personalul calificat, pregătit în a demonstra cunoașterea etapelor de proiectare, instalare și întreținere a acestor sisteme.

 • Unele persoane aleg să parcurgă un proces formal prin care să dobândească competențe, precum frecventarea unor instituții de învățământ: școala sau centre de formare profesională.
 • Totodată, sunt și persoane care învață pe cont propriu sau ”fură meseria” de la colegul de muncă, ceea ce înseamnă că acumulează niște cunoștințe pe cale informală.

Pentru această ultimă categorie de persoane, Autoritatea Națională de Calificări organizează și coordonează activitatea centrului OPTIM AD CALIFICĂRI, autorizându-l să ofere sprijin electricienilor care au cunoștințe privind montarea sistemelor fotovoltaice solare și doresc ca acestea să fie certificate, prin evaluare, fără curs.

OPTIM AD Calificări (OAD), este singurul Centru  de evaluare din România acreditat să valideze și certifice cunoștințele dobândite prin practicarea meseriei de Instalator sisteme fotovoltaice  solare.

Cine poate obține calificarea de Instalator Pentru Sisteme Fotovoltaice Solare, prin evaluare?

Instalatorii de sisteme fotovoltaice au nevoie de aptitudini specifice domeniului electric și trebuie să demonstreze că știu să lucreze cu instrumente electrice, scule de mână pentru construirea și fixarea echipamentului fotovoltaic.

Așadar, se pot înscrie la acest program de calificare persoanele care:

 • dețin calificare (diplomă) de electrician și
 • au experiență în montarea panourilor fotovoltaice solare.

ATENȚIE! Cele două criterii de mai sus sunt cumulate.

Calificări în domeniul electric acceptate la înscriere:

 • Electrician în construcții
 • Electrician de întreținere în construcții
 • Electrician constructor montator aparataj și cabluri de joasă tensiune
 • Electrician constructor montator aparataj și cabluri de medie și înaltă tensiune
 • Electrician constructor instalator aparatură de măsură și control
 • Electrician constructor pentru probe și încercări funcționale
 • Electrician în construcții civile și industriale

Acum poți obține DIPLOMA RECUNOSCUTĂ care să ateste calificarea necesară pentru a desfășura activități de instalare a sistemelor fotovoltaice, într-un cadru legal.

Niciodată nu a fost mai simplu

OBȚINE CALIFICAREA ÎN 4 PAȘI prin evaluare

ÎNSCRIERE

Te înscrii la programul de calificare INSTALATOR PENTRU SISTEME FOTOVOLTAICE SOLARE, urmând ca noi să te contactăm pentru confirmare.

ACTE ÎNSCRIERE

✚ copie carte de identitate

✚ copie certificat de naștere

✚ copia ultimului act de studii

✚ copia diplomei de electrician

Mă înscriu

CURS
DE SPECIALITATE

Participi la programul de actualizare a cunoștințelor legislative din domeniul fotovoltaic.
Durata: 1 sesiune
GRATUIT

ACTUALIZAREA CUNOȘTINȚELOR

Programul are drept scop actualizarea, aprofundarea și sintetizarea cunoștințelor pe care le deții în domeniul sistemelor fotovoltaice solare, în contextul implementării şi alinierii legislaţiei naţionale la cea europeană.
Vreau detalii

EVALUARE

Te prezinți la sediul OPTIM AD CALIFICĂRI în Brașov, la data programată, pentru a susține evaluarea (test scris, întrebări orale, probă practică).

VALIDAREA EXPERIENȚEI DE INSTALATOR

Evaluare (testare) la care te poți înscrie chiar dacă nu ai cursuri în domeniu, acesta se bazează pe ceea ce demonstrezi că știi să faci, sau ai învățat la locul de muncă sau din alte surse.
Vreau detalii

ELIBERARE CERTIFICAT

Ridici certificatul de competențe profesionale care atestă calificarea ta pentru ocupația INSTALATOR PENTRU SISTEME FOTOVOLTAICE SOLARE

DIPLOMĂ RECUNOSCUTĂ


Certificatul de competențe profesionale are valoarea celui de calificare și este recunoscut atât în țară cât și în străinătate.
Vreau detalii

CUI SE ADRESEAZĂ

Acest program de calificare este potrivit pentru:

 • persoanele care cunosc meseria de INSTALATOR sisteme / panouri fotovoltaice solare și doresc să se califice pe baza experienței de muncă, în numai câteva zile; 
 • electricienii în construcții care montează și panouri fotovoltaice, însă nu dețin o calificare;
 • persoanele care doresc să-și deschidă propria afecere; 
 • companiile care vizează validarea instalatorilor în cadrul AFM;
 • persoanele care doresc o schimbare în carieră sau sunt în căutarea unui nou loc de muncă; 
 • persoanele care lucrează în străinătate și vizează obținerea unui certificat recunoscut la nivel European. 

CURS ACREDITAT MASINIST la masini pentru terasamente Brasov, Atestat deservent , Atestat MASINIST la masini pentru terasamente, Cursuri de calificare BULDOEXCAVATORIST Brasov

Atestat buldoexcavatorist, Atestat sofer vola , Cursuri Tractorist Brasov, Cursuri Buldozerist Brasov, Curs calificare Escavatorist Brasov, Curs calificare Cilindrist Brasov, Curs calificare Compresorist Brasov, Cursuri Mecanic intretinere utilaje grele Brasov , Cursuri acreditate buldoexcavatorist , Evaluare MASINIST la masini pentru terasamente , Diploma de calificare MASINIST la masini pentru terasamente, Diploma de calificare buldoexcavatorist, Cursuri de calificare BULDOEXCAVATORIST Brasov, Cursuri de formare profesionala Brasov, Cele mai cautate cursuri de calificare, cursuri online cu diploma recunoscuta

AVANTAJELE programului de calificare

Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

icon_1

Obținerea calificării pe baza experienței de muncă, FĂRĂ CURS.

icon_4

Posibilitatea de a munci în străinătate cu diploma acreditată UE.

icon_2

Posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bine plătit.

icon_5

Posibilitatea de a deschide propria afacere în urma calificării.

icon_3

REDUCERI oferite grupurilor de peste 5 persoane (CB inclus).

icon_6

Certificarea rapidă a competențelor necesare practicării meseriei.

MOD DE EVALUARE
Experiența ta de muncă este echivalată și certificată de către un evaluator de competențe profesionale. El este un specialist în domeniu, certificat A.N.C. și înregistrat în Registrul Național al Evaluatorilor de Competențe Profesionale. Finalizarea cu succes a examinării (evaluării) presupune să obțineți 51 % din punctajul maxim stabilit.


1. Test scris de tip grilă cu răspunsuri multiple.
(timp alocat 100 minute)

Există 10 competențe profesionale examinabile detaliate mai jos. Sunt între 5 -10 întrebări tip grilă pentru fiecare competență evaluată. Astfel, ai posibilitatea de a solicita certificarea pentru o singură competență, un grup sau toate competențele aferente calificării de Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare.


2. Proba practică.
Aceasta se desfașoară la o societate de profil (pe șantier) care ne pune la dispoziție dotările necesare pentru observarea deprinderilor dvs. practice și constă în întrebări orale și probe de lucru.

COMPETENȚE DE EVALUARE pentru obținerea calificării de Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

Am pregătit pentru tine tematica de evaluare și un model de test grilă

CINE TE EVALUEAZĂ

Daniel MUNTEANU

Doctorand în Inginerie electrică, Evaluator de competențe profesionale certificat A.N.C. pentru calificările Electrician Constructor și Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare în cadrul centrului OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

Ne-am cunoscut acum 4 ani, prin septembrie, când activitatea calificărilor ne-a așezat în același context profesional, prilej cu care am admirat la el dedicarea și atenția cu care asimila și însușea informațiile pregătitoare pentru specializarea de evaluator de competențe profesionale. Nu mică ne-a fost mirarea, ulterior, când i-am răsfoit resumé-ul și să înțelegem cât de importantă este educația și pregătirea constantă în viața lui profesională, plecând de la studii universitare de profil – inginerie electrică – culminând cu obținerea doctoratului în cadrul aceleași facultăți, pe o temă dedicată surselor de energie regenerabilă cu panouri fotovoltaice, ca mai apoi toate acestea să le găsească practica în companii de renume și în colaborări cu centre de evaluare pentru calificarea electrician în construcții și Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare.

Il poți cunoaște mai bine pe Dr. Ing. Munteanu Daniel citind AICI interviul acordat.

GARANȚII OFERITE

Obții calificare ÎN NUMAI CÂTEVA ZILE, cu condiția să cunoști meseria.

Eliberarea certificatului se va efectua în cel mult 5 zile de la ultima zi de evaluare.

Beneficiezi de consultanță GRATUITĂ pe tot parcursul evaluării.

Costul programului include toate taxele aferente participării, evaluării și eliberării diplomei.

Îți asigurăm transparența totală a rezultatelor obținute în urma evaluării.

GARANȚIA CALITĂȚII – dacă nu vei fi mulțumit de prestația noastră, primești banii înapoi.

CURS ACREDITAT MASINIST la masini pentru terasamente Brasov, Atestat deservent , Atestat MASINIST la masini pentru terasamente, Cursuri de calificare BULDOEXCAVATORIST Brasov

Atestat buldoexcavatorist, Atestat sofer vola , Cursuri Tractorist Brasov, Cursuri Buldozerist Brasov, Curs calificare Escavatorist Brasov, Curs calificare Cilindrist Brasov, Curs calificare Compresorist Brasov, Cursuri Mecanic intretinere utilaje grele Brasov , Cursuri acreditate buldoexcavatorist , Evaluare MASINIST la masini pentru terasamente , Diploma de calificare MASINIST la masini pentru terasamente, Diploma de calificare buldoexcavatorist, Cursuri de calificare BULDOEXCAVATORIST Brasov, Cursuri de formare profesionala Brasov, Cele mai cautate cursuri de calificare, cursuri online cu diploma recunoscuta

AMR

Zile
Ore
Minute
Secunde
25
Locuri rămase

PREȚ OFERTAT

calificare Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare
LEI 1800
 • evaluare teoretică
 • evaluare practică
 • eliberare diplomă
 • toate taxele INCLUSE
 • BONUS
 • activități recapitulative necesare actualizării cunoștințelor
ACREDITAT

Acest program de calificare rapidă a oferit multor persoane oportunități de angajare și posibilitatea de a lucra pe proiecte variate și interesante, dobândind CALIFICAREA de Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare în numai câteva zile, fără curs.
Obține și tu validarea competențelor pe care le deții și creșteți versatilitatea ta ca profesionist, crează conexiuni valoroase pentru viitoare colaborări sau începe propria afacere în domeniul instalării și întreținerii sistemelor fotovoltaice.

SOLICITĂ ACUM RECUNOAȘTEREA EXPERIENȚEI DE INSTALATOR PENTRU SISTEME FOTOVOLTAICE SOLARE!

Niciodată nu a fost mai SIMPLU.

Cursuri de calificare BULDOEXCAVATORIST Brasov

Pentru informații suplimentare sau suport în realizarea înscrierii la acest program de calificare, vă așteptăm la sediul OPTIM AD CALIFICĂRI din Brașov, Centru Civic, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 11, bloc C1 (lângă CNAS Brașov), etaj 3, ap. 2.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

 • pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învățământul general obligatoriu)
 • dovada deținerii calificării de Electrician
 • cunoașterea meseriei Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare 

DOCUMENTE NECESARE

copie carte de identitate

copie certificat de naștere

copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

copia ultimului act de studii

Actele se pot transmite scanate pe adresa de email office@optimad-calificari.ro sau tip poze transmise direct pe WhatsApp la numărul +40 748 403 890

PROGRAM  9:00 – 17:00  de Luni până Vineri.

GALERIE FOTO Sesiuni de Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI

NU ai calificarea de Electrician constructor insă CUNOȘTI MESERIA?

Veste bună! Centrul OPTIM AD CALIFICĂRI îți certifică experiența!

  Întrebări frecvente

Din punct de vedere al finalităţii acestui proces, nu există nici o diferenţă. Certificatele obţinute (atât în urma unui curs de calificare sau a unui curs de iniţiere / perfecţionare şi cele de competenţe profesionale) au aceeași valoare. Diferenţa esenţială constă în faptul că, prin procesul de evaluare competenţele sunt demonstrate / certificate, în timp ce, prin formarea profesională acestea sunt formate.  Mai exact, formarea profesională se adresează persoanelor care vor să înveţe o meserie, în timp ce evaluarea competenţelor se adresează acelor persoane care au deja experienţa în muncă şi urmăresc, în principal, obţinerea unui certificat care să le ateste competenţele profesionale.

DA. Pentru a obţine certificatul de competenţe profesionale este nevoie doar de cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte certificarea.

Este suficientă cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale. Nu este neapărat necesar să se lucreze în domeniu la momentul evaluării, dar este necesară experienţă anterioară în domeniul respectiv.

În condiţiile în care un candidat nu promovează o proba de evaluare, acesta are voie să participe la o alta probă, prin aplicarea unui instrument asemănător ca structură, conţinut şi nivel de dificultate.

Certificatele sunt recunoscute şi au valabilitate la orice angajator de pe teritoriul României sau al statelor membre UE.

Certificatul se eliberează în termen de o săptămână de la finalizarea evaluării.

  Listă Programe

  Optim AD CALIFICĂRI

  Hai după noi și pe:

FACEBOOK

CALENDAR
SESIUNI EVALUARE

Evenimente în derulare:

  Alte programe de   calificare ce te-ar   putea interesa: