POȚI FACE ÎNTOTDEAUNA MAI MULT DECÂT AI CREZUT.  Roger Martin Du Gard

DESCRIERE

Ai hotărât să te califici într-o meserie pe care o practici deja? Dacă știi să prelucrezi diferite profile metalice, ţevi și ai cunoștințe despre exploatarea şi întreţinerera utilajelor şi dispozitivelor din atelierele de lăcătuşărie, aplică astăzi pentru calificarea Lăcătuș Mecanic ca să beneficiezi de un program acreditat care-ți oferă posibilitatea de a obține un certificat recunoscut în numai câteva zile, pe baza experienței tale de muncă.

Mai exact, obții calificarea de Lăcătuș Mecanic în urma unei evaluări (examen) care constă într-un test scris de tip grilă și o probă practică la care te poți înscrie chiar dacă nu ai urmat un curs în prealabil, întrucât evaluarea se bazează pe ceea ce ne vei demonstra în condiții reale de muncă că știi să faci.

Evaluarea se desfășoară la centrul nostru din Brașov, poate dura între 5-6 zile, iar în urma absolvirii cu succes a programului ți se eliberează diploma de Lăcătuș Mecanic – certificat cu valabilitate permanentă emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) recunoscut atât în țară cât și în străinătate.

PUBLIC ȚINTĂ

Acest program de calificare este potrivit pentru:

 • persoanele care doresc să dobândească calificarea pe baza experienței de muncă; 
 • muncitorii necalificați care cunosc meseria de Lăcătuș Mecanic și doresc să se califice/recalifice în numai câteva zile, fără a mai urma un curs de durată; 
 • toți lăcătușii care lucrează în domeniu, însă nu sunt încadrați corespunzător deoarece nu dețin un certificat de calificare; 
 • persoanele care doresc să-și deschidă un PFA sau SRL; 
 • antreprenorii care intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile;
 • companiile care activează în domeniu și doresc să-și califice personalul; 
 • persoanele care doresc o schimbare în carieră sau sunt în căutarea unui nou loc de muncă;
 • cei care lucrează în străinătate și vizează obținerea unui certificat recunoscut la nivel european. 

AVANTAJE program calificare

Lăcătuș mecanic

icon_1

Obținerea calificării pe baza experienței de muncă, FĂRĂ CURS.

icon_4

Posibilitatea de a munci în străinătate cu diploma acreditată UE.

icon_2

Posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bine plătit.

icon_5

Posibilitatea de a deschide propria afacere în urma calificării.

icon_3

REDUCERI oferite grupurilor de peste 5 persoane (CB inclus).

icon_6

Certificarea rapidă a competențelor necesare practicării meseriei.

MOD DE EVALUARE
Experiența ta de muncă este echivalată și certificată de către un evaluator de competențe profesionale. El este un specialist în domeniu, certificat ANC și înregistrat în Registrul Național al Evaluatorilor de Competențe Profesionale. Finalizarea cu succes a examinării (evaluării) presupune să obțineți 51 % din punctajul maxim stabilit.


1. Test scris de tip grilă cu răspunsuri multiple.
(timp alocat 100 minute)

Exista 11 competențe profesionale examinabile detaliate mai jos. Sunt între 5 -10 întrebări tip grilă pentru fiecare competență evaluată. Astfel, ai posibilitatea de a solicita certificarea pentru o singură competență, un grup sau toate competențele aferente calificării de Lăcătuș mecanic.


2. Proba practică.
Aceasta se desfășoară la o societate de profil (pe șantier) care ne pune la dispoziție dotările necesare pentru observarea deprinderilor dvs. practice și constă în întrebări orale și probe de lucru.

COMPETENȚE DE EVALUARE pentru obținerea calificării de Lăcătuș mecanic:

_______

10 Întrebări practice prin care îți poți mini-evalua competențele profesionale

Aspecte urmărite la evaluarea practică: atenția cu care se face trasarea pentru debitare -tăiere, rigurozitatea în respectarea specificației tehnice şi a tehnologiei de execuţie a operaţiei de tăiere-debitare a tablelor, tăvilor și benzilor metalice, îndemânarea cu care se execută operațiile de găurie-filetare și alezare, precizia cu care se prelucrează gaura, modul de realizare a operației de îndreptare-fasonare, atenția cu care înlătură adaosul de prelucrare, ajustarea pieselor după alte operaţii de prelucrare, finisarea suprafeţelor, rectificarea cordoanele de sudură, îndemânarea cu care utilizează mașinile de îndoit, menghinele, presele mecanice ș.a.

GALERIE FOTO Sesiuni de Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI

PREȚ OFERTAT

calificare LĂCĂTUȘ MECANIC
LEI1000
LEI 900
 • evaluare teoretică
 • evaluare practică
 • eliberare certificat
 • toate taxele INCLUSE
- 100 RON

GARANȚII OFERITE

Obții calificare ÎN NUMAI CÂTEVA ZILE, cu condiția să cunoști meseria.

Eliberarea certificatului se va efectua în termen de 5 zile de la ultima zi de evaluare.

Beneficiezi de consultanță GRATUITĂ pe tot parcursul evaluării.

Costul programului include toate taxele aferente participării, evaluării și eliberării diplomei.

Îți asigurăm transparența totală a rezultatelor obținute în urma evaluării.

GARANȚIA CALITĂȚII – dacă nu vei fi mulțumit de prestația noastră, primești banii înapoi.

Pentru informații suplimentare sau suport în realizarea înscrierii la acest program de calificare, vă așteptăm la sediul OPTIM AD CALIFICĂRI din Brașov, Centru Civic, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 11, bloc C1 (lângă CNAS Brașov), etaj 3, ap. 2.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

 • pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învățământul minim obligatoriu)
 • cunoașterea meseriei Lăcătuș mecanic (experiența de muncă în domeniul Construcțiilor)

DOCUMENTE NECESARE

 

copie carte de identitate

copie certificat de naștere

copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

copia ultimului act de studii

Actele se pot transmite scanate pe adresa de email office@optimad-calificari.ro sau tip poze transmise direct pe WhatsApp la numărul +40 748 403 890   sau    +40 756 169 119

Program SECRETARIAT 9:00 – 17:00  de Luni până Vineri.

SUDOR

Calificare în baza experienței
în OFERTĂ

  Întrebări frecvente

Din punct de vedere al finalităţii acestui proces, nu există nici o diferenţă. Certificatele obţinute (atât în urma unui curs de calificare sau a unui curs de iniţiere / perfecţionare şi cele de competenţe profesionale) au aceeași valoare. Diferenţa esenţială constă în faptul că, prin procesul de evaluare competenţele sunt demonstrate / certificate, în timp ce, prin formarea profesională acestea sunt formate.  Mai exact, formarea profesională se adresează persoanelor care vor să înveţe o meserie, în timp ce evaluarea competenţelor se adresează acelor persoane care au deja experienţa în muncă şi urmăresc, în principal, obţinerea unui certificat care să le ateste competenţele profesionale.

DA. Pentru a obţine certificatul de competenţe profesionale este nevoie doar de cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte certificarea.

Este suficientă cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale. Nu este neapărat necesar să se lucreze în domeniu la momentul evaluării, dar este necesară experienţă anterioară în domeniul respectiv.

În condiţiile în care un candidat nu promovează o proba de evaluare, acesta are voie să participe la o alta probă, prin aplicarea unui instrument asemănător ca structură, conţinut şi nivel de dificultate.

Certificatele sunt recunoscute şi au valabilitate la orice angajator de pe teritoriul României sau al statelor membre UE.

Certificatul se eliberează în termen de o săptămână de la finalizarea evaluării.

  Listă Programe

  Optim AD CALIFICĂRI

  Hai după noi și pe:

FACEBOOK