SINGURUL CENTRU
din România, autorizat A.N.C.

pentru evaluarea competențelor profesionale
(dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau
alte căi non formale) în meseria de MECANIC AVIAȚIE

DACĂ EȘTI ATENT, POȚI ÎNVĂȚA CÂTE CEVA NOU ÎN FIECARE ZI.  Ray LeBlon

DESCRIERE calificare mecanic aviație

Ştii momentul ăla încărcat de emoţii în care roţile avionului ating pista de aterizare şi toată lumea izbucneşte în aplauze? Îl ştii dacă ai zburat măcar odată.

Dar te-ai intrebat: ”Pe cine aplaudăm?”. Aplaudăm pilotul pentru zborul minunat, pentru aterizarea extraordinară şi, implicit, pentru abilitatea sa de a pilotă avionul transportând pasagerii în siguranţă la destinaţie. Sigur, pilotul merită aplauzele noastre, mai ales după o aterizare grea. Dar, în restul zborurilor, lucrurile care ne ţin în viaţă într-un avion sunt reparate de mecanici de aviație. Da, cei de jos. De la sol. Ce zici ca la următorul zbor, să-i aplaudăm şi pe ei pentru că au asigurat cu pasiune siguranţa zborului nostru? Nu este de mirare că sunt numiţi şi ”Eroii Piloţilor” .

Echipa OPTIM AD CALIFICĂRI s-a gândit şi la aceşti eroi, autorizând un program dedicat pentru mecanicii de aviaţie – cei care fac o treabă excelentă prin reparaţia şi întreţinerea avioanelor noastre însă, din motive birocratice sau financiare, sunt încadraţi pe ale posturi.

Dacă şi tu te numeri printre cei pasionaţi de mecanica aeronautică şi practici deja această meserie însă nu ai un certificat care să certifice competenţa ta, atunci nu mai sta pe gânduri! ALEGE acest program şi obţine calificarea în baza experienţei acumulate în muncă, fără a mai urma un curs de formare profesională

Ce-ţi oferă programul nostru de calificare MECANIC AVIAȚIE?

TIMP: Obţii diploma de mecanic aviaţie în numai câteva zile. Tot ce trebuie să faci este să te prezinţi la centrul nostru din Braşov şi să ne demonstrezi că eşti talentat şi bun în meseria ta. Detaliem mai jos cum ne convingi!

GARANŢII: Te poţi angaja rapid, fie în ţara sau străinătate, certificatul obţinut fiind recunoscut la nivel naţional şi european.

JOB MAI BINE PLĂTIT: Certificatul obţinut are regimul actelor de studii, reprezentând un bilet câştigător în loteria locurilor de muncă din domeniul aviaţiei. Un bilet care-ţi asigură un salariu ce reflectă competenţa, experienţa şi calificarea în meseria ta de mecanic aviație.

Evaluarea se desfășoară la centrul nostru din Brașov iar în urma absolvirii cu succes a programului ți se eliberează diploma de Mecanic Aviație – certificat cu valabilitate permanentă emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) recunoscut atât în țară cât și în străinătate, inclusiv în ISRAEL!

Programul de calificare Mecanic aviație este pentru tine dacă:

 

  • ai experienţă în domeniul aeronautic, însă nu deţii un certificat de calificare; 
  • cunoști meseria de Mecanic Aviație şi dorești să-ți fie recunoscute competenţele profesionale dobândite la locul de muncă; 
  • nu dorești să urmezi cursul de formare profesională Mecanic Aviație deoarece deja practici această meserie;
  • ești pilot sau lucrezi la întreţinerea avioanelor pentru bază militară a armatei, armatei sau forțelor aeriene însă nu deţii un certificat care să te ajute la demonstrarea experienței necesară la licențierea EASA (part 66);
  • dorești să fii încadrat corespunzător pe postul Mecanic aviație; 
  • cauți un job mai bine plătit şi dorești să obţii în baza experienței diploma solicitată la angajare.

AVANTAJE program calificare

Mecanic Aviație

icon_1

Obținerea calificării de MECANIC AVIAȚIE pe baza experienței de muncă, FĂRĂ CURS de formare profesională.

icon_4

Posibilitatea de a munci în străinătate cu diploma acreditată UE.

icon_2

Posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bine plătit, în țară sau străinătate.

icon_5

Posibilitatea de a urma cursuri de specializare pentru obținerea licenței de întreținere a aeronavelor tip B1, B2 .

icon_3

REDUCERI oferite grupurilor de peste 5 persoane participante la aceeași sesiune de evaluare (testare).

icon_6

Certificarea rapidă a competențelor necesare practicării legale a meseriei mecanic aviație.

MOD DE EVALUARE
Experiența ta de muncă este echivalată și certificată de către un evaluator de competențe profesionale. El este un specialist în domeniu, certificat ANC și înregistrat în Registrul Național al Evaluatorilor de Competențe Profesionale. Finalizarea cu succes a examinării (evaluării) presupune să obțineți 51 % din punctajul maxim stabilit.


1. Test scris de tip grilă cu răspunsuri multiple.
(timp alocat 100 minute)

Exista 11 competențe profesionale examinabile detaliate mai jos. Sunt între 5 -10 întrebări tip grilă pentru fiecare competență evaluată. Astfel, ai posibilitatea de a solicita certificarea pentru o singură competență, un grup sau toate competențele aferente calificării de Mecanic Aviație.


2. Proba practică.
Aceasta se desfășoară la Aeroclubul Teritorial "Iosif Șilimon” din Sânpetru (jud. Brașov), unde ne sunt puse la dispoziție dotările necesare pentru observarea deprinderilor dvs. practice și constă în întrebări orale și probe de lucru.

COMPETENȚE DE EVALUARE pentru obținerea calificării de Mecanic Aviație:

_______

10 Întrebări practice prin care îți poți evalua cunoștințele teoretice

GALERIE FOTO Sesiuni de Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI

GARANȚII OFERITE

Obții calificare ÎN NUMAI CÂTEVA ZILE, cu condiția să cunoști meseria.

Eliberarea certificatului se va efectua în termen de 5 zile de la ultima zi de evaluare.

Beneficiezi de consultanță GRATUITĂ pe tot parcursul evaluării.

Costul programului include toate taxele aferente participării, evaluării și eliberării diplomei.

Îți asigurăm transparența totală a rezultatelor obținute în urma evaluării.

GARANȚIA CALITĂȚII – dacă nu vei fi mulțumit de prestația noastră, primești banii înapoi.

Pentru informații suplimentare sau suport în realizarea înscrierii la acest program de calificare, vă așteptăm la sediul OPTIM AD CALIFICĂRI din Brașov, Centru Civic, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 11, bloc C1 (lângă CNAS Brașov), etaj 3, ap. 2.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

  • pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învățământul minim obligatoriu)
  • cunoașterea meseriei Mecanic aviație (experiența de muncă în domeniul Aviației)

DOCUMENTE NECESARE

 

copie carte de identitate

copie certificat de naștere

copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

copia ultimului act de studii

Actele se pot transmite scanate pe adresa de email office@optimad-calificari.ro sau tip poze transmise direct pe WhatsApp la numărul +40 756 169 119   sau   +40 748 403 890 .

Program SECRETARIAT 9:00 – 17:00  de Luni până Vineri.

  Întrebări frecvente

Din punct de vedere al finalităţii acestui proces, nu există nici o diferenţă. Certificatele obţinute (atât în urma unui curs de calificare sau a unui curs de iniţiere / perfecţionare şi cele de competenţe profesionale) au aceeași valoare. Diferenţa esenţială constă în faptul că, prin procesul de evaluare competenţele sunt demonstrate / certificate, în timp ce, prin formarea profesională acestea sunt formate.  Mai exact, formarea profesională se adresează persoanelor care vor să înveţe o meserie, în timp ce evaluarea competenţelor se adresează acelor persoane care au deja experienţa în muncă şi urmăresc, în principal, obţinerea unui certificat care să le ateste competenţele profesionale.

DA. Pentru a obţine certificatul de competenţe profesionale este nevoie doar de cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte certificarea.

Este suficientă cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale. Nu este neapărat necesar să se lucreze în domeniu la momentul evaluării, dar este necesară experienţă anterioară în domeniul respectiv.

În condiţiile în care un candidat nu promovează o proba de evaluare, acesta are voie să participe la o alta probă, prin aplicarea unui instrument asemănător ca structură, conţinut şi nivel de dificultate.

Certificatele sunt recunoscute şi au valabilitate la orice angajator de pe teritoriul României sau al statelor membre UE.

Certificatul se eliberează în termen de o săptămână de la finalizarea evaluării.

  TIP CERTIFICAT

Listă Programe

Optim AD CALIFICĂRI

  Hai după noi și pe:

FACEBOOK

calificare pe baza experienței în muncă, curs formare profesională mecanic aviație Brasov, curs calificare mecanic aeronave Brasov, recunoașterea experienței profesionale, diplome de calificare recunoscute in europa, program autorizat ANC, Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei, cursuri de calificare fara liceu, cursuri acreditate Brasov, cursuri de formare profesională, alternativă cursuri de calificare profesională, program adresat persoanelor cu experiență în muncă, calificare prin evaluarea cunoștintelor / competențelor, cursuri de calificare / programe de evaluare, diplome recunoscute în UE, curs de calificare zidar Brasov, curs de calificare sudor Brasov, curs de calificare zugrav Brasov, curs de calificare electrician in constructii Brasov, Curs electrician auto brasov, curs de calificare mecanic aeronave Brasov, curs de calificare strucurist aviatie Brasov, Fundatia viitorul, FPIP Brasov, ecalificat ro, curs de calificare lacatus constructii structuri aeronave Brasov,  Cursuri acreditate de ministerul muncii,  curs de calificare dulgher Brasov, cursuri electricieni Brasov, Diploma de calificare fara curs, , curs de calificare lacatus mecanic Brasov, calificare rapidă, diploma recunscută.</font size=”2″>