UNEORI O GREȘEALĂ POATE FI TOT Henry Ford

DESCRIERE

Operator mașini unelte cu comandă numerică  sau mai popular cunoscut CNC -ist, este cel care deja privește viitorul cu alți ochi. De ce spunem asta? Pentru că tehnologia deja înlocuiește cu succes multe din operațiule manuale tipice multor meserii clasice, cei care dețin aceste tehnologii în meseriile lor sunt mult mai eficienți și productivi.

Sistemele cu comandă numerică computerizată au permis încă de la sfârșitul anilor `50, operarea mașinilor unelte prin dispozitive electronice, permițând astfel efecturea de operațiuni variate în diverse industrii.

Programul de calificare pentru Operator CNC, oferit de OPTIM AD CALIFICĂRI se adresează tuturor persoanelor care activează în industria aeronautică, medicală, chimică, militară, alimentară sau cea a confecțiilor având meseria de Operator CNC și care își doresc confirmarea și validarea competențelor profesionale printr-un proces de valuare. Acesta constă în susțineara unui text scris (tip grilă) și o probă practică.

În urma evaluării obții diploma de Operator CNC – certificat cu valabilitate permanentă emis de Autoritatea Națională pentru Calificari (A.N.C.) și recunoscut de Ministerul Educatiei Naționale și  Ministerul Muncii, iar apostilat și în Uniunea Europeană.   

PUBLIC ȚINTĂ

CUI SE ADRESEAZĂ acest program de calificare:

  • persoanelor doresc să obţină o calificare în domeniu, au minim 8 clase şi cunosc meseria de operator CNC; 
  • persoanelor care au cunoștințe de prelucrare prin așchiere, desen tehnic, controlul calității şi de reglaj a mașinilor unelte cu comandă numerică şi doresc ca acestea să fie certificate; 
  • persoanelor care lucrează în mod curent cu maşini de prelucrare precum strung, freză, maşini de găurit acţionate automat şi doresc să obţină calificarea în baza experienţei acumulate în muncă; 
  • persoanelor care doresc să obţină încadrarea corespunzătoare pentru meseria pe care o practică şi, implicit un salariu mai mare; 
  • tuturor celor care caută un job mai bine plătit şi doresc să obţină rapid diploma solicitată la angajare.

AVANTAJE program calificare

Operator CNC

icon_1

Obținerea calificării pe baza experienței de muncă, FĂRĂ CURS.

icon_4

Posibilitatea de a munci în străinătate cu diploma acreditată UE.

icon_2

Posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bine plătit.

icon_5

Posibilitatea de a deschide propria afacere în urma calificării.

icon_3

REDUCERI oferite grupurilor de peste 5 persoane (CB inclus).

icon_6

Certificarea rapidă a competențelor necesare practicării meseriei.

MOD DE EVALUARE
Experiența ta de muncă este echivalată și certificată de către un evaluator de competențe profesionale. El este un specialist în domeniu, certificat A.N.C. și înregistrat în Registrul Național al Evaluatorilor de Competențe Profesionale. Finalizarea cu succes a examinării (evaluării) presupune să obțineți 51 % din punctajul maxim stabilit.


1. Test scris de tip grilă cu răspunsuri multiple.
(timp alocat 100 minute)

Există 16 competențe profesionale examinabile detaliate mai jos. Sunt între 5 -10 întrebări tip grilă pentru fiecare competență evaluată. Astfel, ai posibilitatea de a solicita certificarea pentru o singură competență, un grup sau toate competențele aferente calificării de Operator la masini unelte cu comanda numerica (CNC).


2. Proba practică.
Aceasta se desfașoară la o societate de profil (în hală) care ne pune la dispoziție dotările necesare pentru observarea deprinderilor dvs. practice și constă în întrebări orale și probe de lucru.

COMPETENȚE DE EVALUARE pentru obținerea calificării de Operator CNC:

_______

10 Întrebări practice prin care îți poți mini-evalua competențele profesionale

Aspecte urmărite la evaluarea practică: la proba practică evaluatorul urmăreşte capacitatea de exprimare concisă şi clară prin utilizarea corectă a terminologiei de specialitate, capacitatea de a stabili necesarul de materii prime, materiale, semifabricate, pentru realizarea lucrării stabilite, modul în care asigură selectarea corespunzătoare a semifabricatelor pentru prelucrare cu maşina cu comandă numerică, modalitatea prin care se realizează controlul final al pieselor prelucrate, capacitatea de a alege sistemul de reglare adecvat în concordanţă cu volumul lucrării comandate, promptitudinea identificării unor eventuale erori de programare, înainte de a se produce accidentarea şi dereglarea sculelor şi dispozitivelor, etc.

GALERIE FOTO OPTIM AD CALIFICĂRI

GARANȚII OFERITE

Obții calificare ÎN NUMAI CÂTEVA ZILE, cu condiția să cunoști meseria.

Eliberarea certificatului se va efectua în termen de 5 zile de la ultima zi de evaluare.

Beneficiezi de consultanță GRATUITĂ pe tot parcursul evaluării.

Costul programului include toate taxele aferente participării, evaluării și eliberării diplomei.

Îți asigurăm transparența totală a rezultatelor obținute în urma evaluării.

GARANȚIA CALITĂȚII – dacă nu vei fi mulțumit de prestația noastră, primești banii înapoi.

Pentru informații suplimentare sau suport în realizarea înscrierii la acest program de calificare, vă așteptăm la sediul OPTIM AD CALIFICĂRI din Brașov, Centru Civic, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 23, bloc C7, etaj 6, ap. 603.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

  • pregătirea minimă obligatorie: 8 clase (învățământul minim obligatoriu)
  • cunoașterea meseriei Operator la mașini unelte cu comandă numerică (experiența de muncă în domeniul Mecanică fină, echipamente și aparatură)

DOCUMENTE NECESARE

 

copie carte de identitate

copie certificat de naștere

copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

copia ultimului act de studii

Actele se pot transmite scanate pe adresa de email [email protected]ro sau tip poze transmise direct pe WhatsApp la numărul +40 756 169 119.

Program SECRETARIAT 9:00 – 17:00  de Luni până Vineri.

  Întrebări frecvente

Din punct de vedere al finalităţii acestui proces, nu există nici o diferenţă. Certificatele obţinute (atât în urma unui curs de calificare sau a unui curs de iniţiere / perfecţionare şi cele de competenţe profesionale) au aceeași valoare. Diferenţa esenţială constă în faptul că, prin procesul de evaluare competenţele sunt demonstrate / certificate, în timp ce, prin formarea profesională acestea sunt formate.  Mai exact, formarea profesională se adresează persoanelor care vor să înveţe o meserie, în timp ce evaluarea competenţelor se adresează acelor persoane care au deja experienţa în muncă şi urmăresc, în principal, obţinerea unui certificat care să le ateste competenţele profesionale.

DA. Pentru a obţine certificatul de competenţe profesionale este nevoie doar de cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte certificarea.

Este suficientă cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale. Nu este neapărat necesar să se lucreze în domeniu la momentul evaluării, dar este necesară experienţă anterioară în domeniul respectiv.

În condiţiile în care un candidat nu promovează o proba de evaluare, acesta are voie să participe la o alta probă, prin aplicarea unui instrument asemănător ca structură, conţinut şi nivel de dificultate.

Certificatele sunt recunoscute şi au valabilitate la orice angajator de pe teritoriul României sau al statelor membre UE.

Certificatul se eliberează în termen de o săptămână de la finalizarea evaluării.

  Listă Programe

  Optim AD CALIFICĂRI

  Hai după noi și pe:

FACEBOOK

INSTAGRAM

Instagram did not return a 200.