UNEORI O GREȘEALĂ POATE FI TOT CE E NECESAR O REALIZARE VALOROASĂ.  Henry Ford

DESCRIERE program calificare

OPERATOR LA MAȘINI UNELTE CU COMANDĂ NUMERICĂ

Prin evaluare, fără curs

Știai că experiența ta te poate califica pentru un salariu mai mare și îți poate oferi statutul de profesionist?

Poți aplica pentru calificarea de Operator CNC dacă:

 • știi să foloseşti utilaje controlate numeric de calculator pentru a crea și modela produse de precizie precum părți de automobile, părți de diferite alte utilaje și alte obiecte;
 • ai cunoștințe despre exploatarea și întreținerea Maşinilor unelte cu comandă numerică precum strunguri, strunguri cu axe multiple, freze, instalaţii de debitat.

Ai nevoie doar de experiența dobândită la locul de muncă sau din alte surse, iar centrul Optim AD Calificări din Brașov te ajută să obții calificarea ce vine la pachet cu o mulțime de beneficii.

CUM? Susţinând o evaluare (test grilă şi o probă de lucru) sub supravegherea unui evaluator certificat A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări).

În urma evaluării obții diploma de Operator CNC – certificat cu valabilitate permanentă emis de Autoritatea Națională pentru Calificari (A.N.C.) și recunoscut de Ministerul Educatiei Naționale și  Ministerul Muncii, iar apostilat și în Uniunea Europeană.   

ESTE ACTREDITAT? DA, programul este autorizat ANC iar diploma de Operator CNC obținută prin evaluare, fără curs, este recunoscută atât de angajatorii din România cât și cei din străinătate.

Nu mai pierde timpul! Înscrie-te la acest program de calificareşi beneficiază de oportunitatea de a-ţi fi recunoscute cunoştinţele şi experienţa de muncă în meseria de OPERATOR CNC, în numai câteva zile, fără curs.

Vino doar cu experiența și actele necesare înscrierii la centrul nostru din Brașov, iar de restul ne ocupăm noi.

Vii necalificat și pleci cu o diplomă care dovedește că ești un bun meseriaș. Companiile au nevoie de oameni de calitate, iar certificatul obținut este dovada vie a muncii tale calitative.

Care este prețul?

Prețul este mic, dar avantajele pe care le obții prin calificare sunt uimitoare. Practic, devii un meseriaș cu acte în regulă. Nimeni nu va mai putea contesta cunoștințele deținute. Mai jos poți observa o serie de avantaje pe care ți le oferă certificatul de calificare.

Acest program este pentru tine dacă:

 • dorești să obţii calificarea de Operator la mașini unelte cu comandă numerică, prin evaluare;
 • ai cunoștințe de prelucrare prin așchiere, desen tehnic, controlul calității şi de reglaj a mașinilor unelte cu comandă numerică şi dorești ca acestea să-ți fie certificate, fără curs; 
 • lucrezi în mod curent cu maşini de prelucrare precum strung, freză, maşini de găurit acţionate automat şi dorești să obţii calificarea în baza experienţei acumulate în muncă; 
 • dorești să fii încadrat corespunzător pe postul Operator CNC şi, implicit să obții un salariu mai mare; 
 • ești în cautarea unui job mai bine plătit şi dorești să obţii rapid diploma solicitată la angajare;
 • ai angajați buni care merită să dobândească o calificare recunoscută prin recunoașterea comepetențelor profesionale;

AVANTAJELE programului de calificare

Operator CNC

icon_1

Obținerea calificării pe baza experienței de muncă, FĂRĂ CURS.

icon_4

Posibilitatea de a munci în străinătate cu diploma acreditată UE.

icon_2

Posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bine plătit.

icon_5

Posibilitatea de a deschide propria afacere în urma calificării.

icon_3

REDUCERI oferite grupurilor de peste 5 persoane (CB inclus).

icon_6

Certificarea rapidă a competențelor necesare practicării meseriei.

MOD DE EVALUARE
Experiența ta de muncă este echivalată și certificată de către un evaluator de competențe profesionale. El este un specialist în domeniu, certificat A.N.C. și înregistrat în Registrul Național al Evaluatorilor de Competențe Profesionale. Finalizarea cu succes a examinării (evaluării) presupune să obțineți 51 % din punctajul maxim stabilit.


1. Test scris de tip grilă cu răspunsuri multiple.
(timp alocat 100 minute)

Există 16 competențe profesionale examinabile detaliate mai jos. Sunt între 5 -10 întrebări tip grilă pentru fiecare competență evaluată. Astfel, ai posibilitatea de a solicita certificarea pentru o singură competență, un grup sau toate competențele aferente calificării de Operator la masini unelte cu comanda numerica (CNC).


2. Proba practică.
Aceasta se desfașoară la o societate de profil (în hală) care ne pune la dispoziție dotările necesare pentru observarea deprinderilor dvs. practice și constă în întrebări orale și probe de lucru.

UNITĂŢI DE COMPETENŢĂ ce vor fi evaluate pentru obținerea calificării de OPERATOR CNC

Aplicarea NPM şi PSI
Comunicarea interactivă la locul de muncă
Dezvoltarea profesională
Efectuarea muncii în echipă
Întocmirea documentelor de evidenţă şi de raportare a activităţii
Planificarea activităţii proprii şi organizarea locului de muncă
Aprovizionarea locului de muncă cu materiale şi semifabricate
Aprovizionarea locului de muncă cu SDV-uri
Asigurarea funcţionării maşinilor unelte cu comandă numerică
Controlul pieselor executate pe maşini unelte cu comandă numerică
Depozitarea şi expediţia pieselor prelucrate
Prelucrarea lotului de piese
Programarea maşinii unelte cu comandă numerică – stabilirea originii coordonatelor
Reglarea iniţială a maşinii unelte cu comandă numerică
Reglarea statică a sculelor şi montarea dispozitivelor de fixare
Studierea documentaţiei de execuţie

10 Întrebări practice prin care îți poți mini-evalua competențele profesionale

GALERIE FOTO Sesiuni de Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI

PREȚ OFERTAT

calificare OPERATOR LA MAȘINI UNELTE CU COMANDĂ NUMERICĂ
LEI990
LEI 1250
 • evaluare teoretică
 • evaluare practică
 • eliberare certificat
 • toate taxele INCLUSE
ACREDITAT

GARANȚII OFERITE

Obții calificare ÎN NUMAI CÂTEVA ZILE, cu condiția să cunoști meseria.

Eliberarea certificatului se va efectua în termen de max. 5 zile de la ultima zi de evaluare.

Beneficiezi de consultanță GRATUITĂ pe tot parcursul evaluării.

Costul programului include toate taxele aferente participării, evaluării și eliberării diplomei.

Îți asigurăm transparența totală a rezultatelor obținute în urma evaluării.

GARANȚIA CALITĂȚII – dacă nu vei fi mulțumit de prestația noastră, primești banii înapoi.

CURS ACREDITAT MASINIST la masini pentru terasamente Brasov, Atestat deservent , Atestat MASINIST la masini pentru terasamente

Atestat buldoexcavatorist, Atestat sofer vola , Cursuri Tractorist Brasov, Cursuri Buldozerist Brasov, Curs calificare Escavatorist Brasov, Curs calificare Cilindrist Brasov, Curs calificare Compresorist Brasov, Cursuri Mecanic intretinere utilaje grele Brasov , Cursuri acreditate buldoexcavatorist , Evaluare MASINIST la masini pentru terasamente , Diploma de calificare MASINIST la masini pentru terasamente, Diploma de calificare buldoexcavatorist, Cursuri de calificare BULDOEXCAVATORIST Brasov, Cursuri de formare profesionala Brasov, Cele mai cautate cursuri de calificare, cursuri online cu diploma recunoscuta

CURS ACREDITAT MASINIST la masini pentru terasamente Brasov, Atestat deservent , Atestat MASINIST la masini pentru terasamente

Atestat buldoexcavatorist, Atestat sofer vola , Cursuri Tractorist Brasov, Cursuri Buldozerist Brasov, Curs calificare Escavatorist Brasov, Curs calificare Cilindrist Brasov, Curs calificare Compresorist Brasov, Cursuri Mecanic intretinere utilaje grele Brasov , Cursuri acreditate buldoexcavatorist 

Pentru informații suplimentare sau suport în realizarea înscrierii la acest program de calificare, vă așteptăm la sediul OPTIM AD CALIFICĂRI din Brașov, Centru Civic, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 11, bloc C1 (lângă CNAS Brașov), etaj 3, ap. 2.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

 • pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învățământul minim obligatoriu)
 • cunoașterea meseriei Operator la mașini unelte cu comandă numerică (experiența de muncă în domeniul Mecanică fină, echipamente și aparatură)

DOCUMENTE NECESARE

 

copie carte de identitate

copie certificat de naștere

copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

copia ultimului act de studii

Actele se pot transmite scanate pe adresa de email office@optimad-calificari.ro sau tip poze transmise direct pe WhatsApp la numărul +40 748 403 890   sau    +40 756 169 119

Program SECRETARIAT 9:00 – 17:00  de Luni până Vineri.

Nu cunoști meseria și dorești să o înveți de la A la Z? Atunci, înscrie-te la CURS!

OAD și BASARA NEW CONSULT organizează un nou CURS de OPERATOR CNC

  Întrebări frecvente

Din punct de vedere al finalităţii acestui proces, nu există nici o diferenţă. Certificatele obţinute (atât în urma unui curs de calificare sau a unui curs de iniţiere / perfecţionare şi cele de competenţe profesionale) au aceeași valoare. Diferenţa esenţială constă în faptul că, prin procesul de evaluare competenţele sunt demonstrate / certificate, în timp ce, prin formarea profesională acestea sunt formate.  Mai exact, formarea profesională se adresează persoanelor care vor să înveţe o meserie, în timp ce evaluarea competenţelor se adresează acelor persoane care au deja experienţa în muncă şi urmăresc, în principal, obţinerea unui certificat care să le ateste competenţele profesionale.

DA. Pentru a obţine certificatul de competenţe profesionale este nevoie doar de cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte certificarea.

Este suficientă cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale. Nu este neapărat necesar să se lucreze în domeniu la momentul evaluării, dar este necesară experienţă anterioară în domeniul respectiv.

În condiţiile în care un candidat nu promovează o proba de evaluare, acesta are voie să participe la o alta probă, prin aplicarea unui instrument asemănător ca structură, conţinut şi nivel de dificultate.

Certificatele sunt recunoscute şi au valabilitate la orice angajator de pe teritoriul României sau al statelor membre UE.

Certificatul se eliberează în termen de o săptămână de la finalizarea evaluării.

  TIP CERTIFICAT

  Listă Programe

  Optim AD CALIFICĂRI

  Hai după noi și pe:

FACEBOOK

INSTAGRAM

  Alte programe de   calificare ce te-ar   putea interesa: