Curs de calificare sudor, Calificare sudor Fără Cursuri Doar pe baza unui Examen, Cursuri Calificare sudori Brasov, Curs formare profesionala sudor, scoala de meserii, certificare sudor ISCIR

ARTA NU SE POATE ÎNVĂȚA, MESERIA, DA!  Mircea Albulescu

DESCRIERE program calificare

SUDOR (MIG/MAG, TIG/WIG, cu arc Electric, Argon, Laser)

Prin evaluare, fără curs

Acest program este acreditat și permite persoanelor care au lucrat sau lucrează în domeniu să obțină calificarea de SUDOR pe baza experienței dobândite la locul de muncă, fără a mai fi necesar să urmeze un curs de durată sau altă formă de formare profesională.

Mai exact, calificarea se dobândește în urma susținerii unui examen cu un evaluator certificat și constă într-o probă scrisă (test de tip grilă) și una practică.

Astfel, dacă cunoști meseria de Sudor, vrei să pleci în străinătate sau ești în căutarea unui loc de muncă sau pur și simplu îți dorești să fii mai bine plătit, înscrie-te la acest program de calificare și prezintă-te la centrul nostru din Brașov pentru susținerea evaluării. Perioada evaluării o stabilim împreună.

Întregul proces de evaluare a cunoștințelor tale (examenul) durează foarte puțin și se finalizează cu obținerea diplomei de SUDOR – certificat cu valabilitate permanentă emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) și recunoscut de Ministerul Educatiei Nationale și  Ministerul Muncii, iar apostilat și în Uniunea Europeană. Vezi în dreapta specimenul certificatului.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE pentru departamentul de Resurse Umane: cu diploma de sudor obținută în urma acestui program se poate face încadrarea și pentru alte ocupații / posturi, cum ar fi: brazor, sudor manual cu flacără de gaze, sudor manual cu arc electric, sudor cu arc electric acoperit sub strat de flux, operator tăiere, sudor cu arc electric cu electrod fuzibil în mediu de gaz protector, sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil în mediu de gaz protector, operator sudare, operator sudare/ tăiere – procedee speciale.

ESTE PENTRU TINE DACĂ:

cunoști meseria de SUDOR și dorești să te califici / recalifici în numai câteva zile, fără a mai urma un curs de durată; 

 • dorești să obții calificarea în baza experienței de muncă; 
 • lucrezi ca SUDOR însă ești încadrat pe alt post deoarece nu deții un certificat de calificare; 
 • dorești să-ți deschizi un PFA sau SRL; 
 • ești în căutarea unui nou loc de muncă;
 • lucrezi în străinătate și ai nevoie de certificatul de Sudor pentru a acumula vechime, cu forme legale;

ești angajator și dorești să-ți califici personalul; 

 • dorești să participi la licitații publice sau sa obtii certificare ISO sau Fonduri Europene Nerambursabile pentru compania ta, insă Sudorii tăi sunt încă necalificați.

AVANTAJE program calificare

Sudor (fără I.S.C.I.R.)

icon_1

Obținerea calificării pe baza experienței de muncă, FĂRĂ CURS.

icon_4

Posibilitatea de a munci în străinătate cu diploma acreditată UE.

icon_2

Posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bine plătit.

icon_5

Posibilitatea de a deschide propria afacere în urma calificării.

icon_3

REDUCERI oferite grupurilor de peste 5 persoane (CB inclus).

icon_6

Certificarea rapidă a competențelor necesare practicării meseriei.

MOD DE EVALUARE
Experiența ta de muncă este echivalată și certificată de către un evaluator de competențe profesionale. El este un specialist în domeniu, certificat ANC și înregistrat în Registrul Național al Evaluatorilor de Competențe Profesionale. Finalizarea cu succes a examinării (evaluării) presupune să obțineți 51 % din punctajul maxim stabilit.


1. Test scris de tip grilă cu răspunsuri multiple.
(timp alocat 100 minute)

Există 11 competențe profesionale examinabile detaliate mai jos. Sunt între 5 -10 întrebări tip grilă pentru fiecare competență evaluată. Astfel, ai posibilitatea de a solicita certificarea pentru o singură competență, un grup sau toate competențele aferente calificării de SUDOR.


2. Proba practică.

Aceasta se desfașoară la o societate de profil (REBELS GRUP- Centru de sudură, Brașov) care ne pune la dispoziție echipamentele de sudură necesare pentru observarea deprinderilor dvs. practice și constă în întrebări orale și probă de lucru.

COMPETENȚE DE EVALUARE pentru obținerea calificării de SUDOR:

_______

10 Întrebări practice prin care îți poți mini-evalua competențele profesionale

Aspecte urmărite la evaluarea practică: capacitatea de a aprecia corect şi de a planifica în termeni realişti o lucrare, capacitatea de analiză şi selecţie a echipamentelor/ utilajelor/ aparatelor şi SDV-urilor necesare efectuării de lucrări eficiente şi operative, îndemânarea cu care se folosesc echipamentele de sudare/tăiere (de ex: aparate pentru sudarea / tăierea cu arc electric – cu electrozi înveliţi, în mediu de gaz, sub strat de flux sau alte procedee, aparate pentru sudarea cu flacără de gaze, aparate corespunzătoare pentru brazare, lipire/sudare cu jet de plasmă, sudare semiautomată în mediu de gaz sau sub strat de flux, aparate de sudare prin presiune, aparate de tăiere cu arc electric, cu flacără de gaze, cu jet de plasmă sau alte procedee), capacitatea de a alege corect materialele de bază și materiale de adaos (electrozi, sârme, fluxuri, gaze), calitatea cordonului de sudură realizat și marginile piesei sudate ș.a.

CURS ACREDITAT MASINIST la masini pentru terasamente Brasov, Atestat deservent , Atestat MASINIST la masini pentru terasamente

Atestat buldoexcavatorist, Atestat sofer vola , Cursuri Tractorist Brasov, Cursuri Buldozerist Brasov, Curs calificare Escavatorist Brasov, Curs calificare Cilindrist Brasov, Curs calificare Compresorist Brasov, Cursuri Mecanic intretinere utilaje grele Brasov , Cursuri acreditate buldoexcavatorist , Evaluare MASINIST la masini pentru terasamente , Diploma de calificare MASINIST la masini pentru terasamente, Diploma de calificare buldoexcavatorist, Cursuri de calificare BULDOEXCAVATORIST Brasov, Cursuri de formare profesionala Brasov, Cele mai cautate cursuri de calificare, cursuri online cu diploma recunoscuta

CURS ACREDITAT MASINIST la masini pentru terasamente Brasov, Atestat deservent , Atestat MASINIST la masini pentru terasamente

Atestat buldoexcavatorist, Atestat sofer vola , Cursuri Tractorist Brasov, Cursuri Buldozerist Brasov, Curs calificare Escavatorist Brasov, Curs calificare Cilindrist Brasov, Curs calificare Compresorist Brasov, Cursuri Mecanic intretinere utilaje grele Brasov , Cursuri acreditate buldoexcavatorist 

GALERIE FOTO Sesiuni de Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI

GARANȚII OFERITE

Obții calificare ÎN NUMAI CÂTEVA ZILE, cu condiția să cunoști meseria.

Eliberarea certificatului se va efectua în cel mult 5 zile de la ultima zi de evaluare.

Beneficiezi de consultanță GRATUITĂ pe tot parcursul evaluării.

Costul programului include toate taxele aferente participării, evaluării și eliberării diplomei.

Îți asigurăm transparența totală a rezultatelor obținute în urma evaluării.

GARANȚIA CALITĂȚII – dacă nu vei fi mulțumit de prestația noastră, primești banii înapoi.

PREȚ OFERTAT

calificare SUDOR
LEI 1150
 • evaluare teoretică
 • evaluare practică
 • eliberare certificat
 • toate taxele INCLUSE
ACREDITAT

Acest program de calificare rapidă a ajutat multe persoane să-și salveze locul de muncă, dobândind atestatul de SUDOR în numai câteva zile, fără curs.

SOLICITĂ ȘI TU RECUNOAȘTEREREA EXPERIENȚEI DE SUDOR

Niciodată nu a fost mai SIMPLU.

Cursuri de calificare SSudor Brasov, scoala de sudori

Pentru informații suplimentare sau suport în realizarea înscrierii la acest program de calificare, vă așteptăm la sediul OPTIM AD CALIFICĂRI din Brașov, Centru Civic, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 11, bloc C1 (lângă CNAS Brașov), etaj 3, ap. 2.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

 • pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învățământul minim obligatoriu)
 • cunoașterea meseriei SUDOR (MIG/MAG, TIG/WIG, cu arc ELECTRIC, cu ARGON sau alte procedee de sudare)

DOCUMENTE NECESARE

 

copie carte de identitate

copie certificat de naștere

copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

copia ultimului act de studii

Actele se pot transmite scanate pe adresa de email office@optimad-calificari.ro sau tip poze transmise direct pe WhatsApp la numărul +40 748 403 890   sau    +40 756 169 119

Program SECRETARIAT 9:00 – 17:00  de Luni până Vineri.

Ai deja calificarea de SUDOR și cauți un LOC DE MUNCĂ?

Veste bună! Partenerii noștri recrutează un SUPER OM ca tine!

  Întrebări frecvente

Din punct de vedere al finalităţii acestui proces, nu există nici o diferenţă. Certificatele obţinute (atât în urma unui curs de calificare sau a unui curs de iniţiere / perfecţionare şi cele de competenţe profesionale) au aceeași valoare. Diferenţa esenţială constă în faptul că, prin procesul de evaluare competenţele sunt demonstrate / certificate, în timp ce, prin formarea profesională acestea sunt formate.  Mai exact, formarea profesională se adresează persoanelor care vor să înveţe o meserie, în timp ce evaluarea competenţelor se adresează acelor persoane care au deja experienţa în muncă şi urmăresc, în principal, obţinerea unui certificat care să le ateste competenţele profesionale.

DA. Pentru a obţine certificatul de competenţe profesionale este nevoie doar de cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte certificarea.

Este suficientă cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale. Nu este neapărat necesar să se lucreze în domeniu la momentul evaluării, dar este necesară experienţă anterioară în domeniul respectiv.

În condiţiile în care un candidat nu promovează o proba de evaluare, acesta are voie să participe la o alta probă, prin aplicarea unui instrument asemănător ca structură, conţinut şi nivel de dificultate.

Certificatele sunt recunoscute şi au valabilitate la orice angajator de pe teritoriul României sau al statelor membre UE.

Certificatul se eliberează în termen de o săptămână de la finalizarea evaluării.

  Listă Programe

  Optim AD CALIFICĂRI

  Hai după noi și pe:

FACEBOOK

INSTAGRAM

  Alte programe de   calificare ce te-ar   putea interesa:

cursuri de calificare in constructii_OPTIM AD CALIFICARI BRASOV

CELE MAI BINE PLĂTITE MESERII ÎN CONSTRUCȚII

Printre cele mai căutate și bine plătite calificări sunt cele de fierar betonist sau dulgher care pot să câștige peste 5.000 lei lunar. La fel și buldo – excavatoriștii. Foarte căutați sunt și meșterii în finisaje. Este adevărat, însă, că nivelul mare de câștiguri este pentru cei calificați, cu experiență, care…

Citește mai mult »

Haideți să Povestim puțin despre echipa OAD

Până acum v-am povestit despre activitatea și serviciile noastre care aduc plus valoare persoanelor care doresc să treacă la un nivel superior în carieră. Însă, astăzi vrem să ne cunoaștem mai bine! Să povestim puțin despre noi, oamenii din spatele brandului OAD.
Începem prin a vă spune că…

Citește mai mult »

cursuri sudori, cursuri de calificare pentru sudori, scoala sudori, sudor argon, sudor mig mag, sudor tig wig, sudor electric, optim ad calificari brasov, calificare sudor fara curs, diploma sudor pret