EDUCAȚIA ESTE CEA MAI PUTERNICĂ ARMĂ CE O PUTEM FOLOSI PENTRU A SCHIMBA LUMEA.  Nelson Mandela

DESCRIERE

Acest program este acreditat și permite persoanelor care au lucrat  sau lucrează în industria lemnului să obțină calificarea de TÂMPLAR UNIVERSAL pe baza experienței dobândite la locul de muncă, fără a mai fi necesar să urmeze un curs de durată sau altă formă de formare profesională.

Calificarea se dobândește în urma susținerii unui examen cu un evaluator desemnat de Centrul OPTIM AD CALIFICĂRI și  constă în probă scrisă (test de tip grilă) și probă practică.

Astfel, dacă cunosti meseria de tâmplar, ai cel puțin 8 clase absolvite, te prezinți la centrul nostru din Brașov cu actele de înscriere și apoi poți susține evaluarea propriu-zisă.

În urma evaluării obții diploma de Tâmplar universal– certificat cu valabilitate permanentă emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) și recunoscut de Ministerul Educației Naționale și  Ministerul Muncii, iar apostilat și în Uniunea Europeană.   

PUBLIC ȚINTĂ

Acest program de calificare este potrivit pentru:

  • persoanele care cunosc meseria de TÂMPLAR UNIVERSAL și doresc să se califice pe baza experienței de muncă, în numai câteva zile; 
  • tâmplarii care sunt încadrați pe alte posturi, pentru că nu dețin un certificat de calificare; 
  • persoanele care doresc să-și deschidă propria afecere PF sau SRL; 
  • antreprenorii care intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile; 
  • companiile care au personal necalificat;
  • persoanele care doresc o schimbare în carieră sau sunt în căutarea unui nou loc de muncă; 
  • cei care lucrează în străinătate și vizează obținerea unui certificat recunoscut la nivel European. 

AVANTAJE program calificare

Tâmplar universal

icon_1

Obținerea calificării pe baza experienței de muncă, FĂRĂ CURS.

icon_4

Posibilitatea de a munci în străinătate cu diploma acreditată UE.

icon_2

Posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bine plătit.

icon_5

Posibilitatea de a deschide propria afacere în urma calificării.

icon_3

REDUCERI oferite grupurilor de peste 5 persoane (CB inclus).

icon_6

Certificarea rapidă a competențelor necesare practicării meseriei.

MOD DE EVALUARE
Experiența ta de muncă este echivalată și certificată de către un evaluator de competențe profesionale. El este un specialist în domeniu, certificat A.N.C. și înregistrat în Registrul Național al Evaluatorilor de Competențe Profesionale. Finalizarea cu succes a examinării (evaluării) presupune să obțineți 51 % din punctajul maxim stabilit.


1. Test scris de tip grilă cu răspunsuri multiple.
(timp alocat 100 minute)

Există 17 competențe profesionale examinabile detaliate mai jos. Sunt între 5 -10 întrebări tip grilă pentru fiecare competență evaluată. Astfel, ai posibilitatea de a solicita certificarea pentru o singură competență, un grup sau toate competențele aferente calificării de Tâmplar universal.


2. Proba practică.
Aceasta se desfașoară la o societate de profil (pe șantier) care ne pune la dispoziție dotările necesare pentru observarea deprinderilor dvs. practice și constă în întrebări orale și probe de lucru.

COMPETENȚE DE EVALUARE pentru obținerea calificării de Tâmplar universal

_______

10 Întrebări practice prin care îți poți mini-evalua competențele profesionale

Aspecte urmărite la evaluarea practică: conformitatea ambalării corpurilor de mobilier, modalitatea de aplicare a adezivilor necesari pentru încleierea îmbinărilor și formarea elementelor masive, precizia asamblării elementelor, formând corpul propriu-zis de mobilier, executând și operațiile de ajustare acolo unde elementele nu se îmbină corect, responsabilitatea execuției operației de introducere/ajustare a sertarelor în corpuri, corectitudinea execuției operației de croire/biguire/capsare a ambalajului, corectitudinea execuției operațiilor de remediere a defecțiunilor constatate.

GALERIE FOTO Sesiuni de Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI

GARANȚII OFERITE

Obții calificare ÎN NUMAI CÂTEVA ZILE, cu condiția să cunoști meseria.

Eliberarea certificatului se va efectua în termen de 5 zile de la ultima zi de evaluare.

Beneficiezi de consultanță GRATUITĂ pe tot parcursul evaluării.

Costul programului include toate taxele aferente participării, evaluării și eliberării diplomei.

Îți asigurăm transparența totală a rezultatelor obținute în urma evaluării.

GARANȚIA CALITĂȚII – dacă nu vei fi mulțumit de prestația noastră, primești banii înapoi.

Pentru informații suplimentare sau suport în realizarea înscrierii la acest program de calificare, vă așteptăm la sediul OPTIM AD CALIFICĂRI din Brașov, Centru Civic, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 11, bloc C1 (lângă CNAS Brașov), etaj 3, ap. 2.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

  • pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învățământul minim obligatoriu)
  • cunoașterea meseriei Tâmplar universal (experiența de muncă în domeniul Industria lemnului)

DOCUMENTE NECESARE

 

copie carte de identitate

copie certificat de naștere

copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

copia ultimului act de studii

Actele se pot transmite scanate pe adresa de email office@optimad-calificari.ro sau tip poze transmise direct pe WhatsApp la numărul +40 756 169 119.

Program SECRETARIAT 9:00 – 17:00  de Luni până Vineri.

  Întrebări frecvente

Din punct de vedere al finalităţii acestui proces, nu există nici o diferenţă. Certificatele obţinute (atât în urma unui curs de calificare sau a unui curs de iniţiere / perfecţionare şi cele de competenţe profesionale) au aceeași valoare. Diferenţa esenţială constă în faptul că, prin procesul de evaluare competenţele sunt demonstrate / certificate, în timp ce, prin formarea profesională acestea sunt formate.  Mai exact, formarea profesională se adresează persoanelor care vor să înveţe o meserie, în timp ce evaluarea competenţelor se adresează acelor persoane care au deja experienţa în muncă şi urmăresc, în principal, obţinerea unui certificat care să le ateste competenţele profesionale.

DA. Pentru a obţine certificatul de competenţe profesionale este nevoie doar de cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte certificarea.

Este suficientă cunoaşterea meseriei pentru care se doreşte evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale. Nu este neapărat necesar să se lucreze în domeniu la momentul evaluării, dar este necesară experienţă anterioară în domeniul respectiv.

În condiţiile în care un candidat nu promovează o proba de evaluare, acesta are voie să participe la o alta probă, prin aplicarea unui instrument asemănător ca structură, conţinut şi nivel de dificultate.

Certificatele sunt recunoscute şi au valabilitate la orice angajator de pe teritoriul României sau al statelor membre UE.

Certificatul se eliberează în termen de o săptămână de la finalizarea evaluării.

  Listă Programe

  Optim AD CALIFICĂRI

  Hai după noi și pe:

FACEBOOK

INSTAGRAM