OFERTĂ
4 + 1 GRATUIT

calificare în baza experienței de muncă,
prin evaluare (fără curs).


La 4 persoane înscrise, a 5-a este evaluată
GRATUIT.

AFLĂ MAI MULTE
CALIFICARE

PROFESIONALĂ


în baza cunoștințelor dobândite la locul de muncă

CERTIFICAT RECUNOSCUT în România și
în toate statele membre ale Uniunii Europene!
AFLĂ MAI MULTE
#HaiLaEvaluare

Sigur te ajută să cunoști varianta Rapidă și Autorizată de CALIFICARE
mai ales dacă știi foarte bine meseria.

Demonstrează-ți experiența dobândită prin muncă
(prin test scris și probă practică)
iar noi te certificăm în numai câteva zile .
AFLĂ MAI MULTE
Previous
Next

Ai puțin timp să te gândești la viitorul tău?

Dacă ne-ai zărit deja pe online, probabil știi că despre validarea profesiei prin calificare vorbești cu OPTIM AD CALIFICĂRI – Centru autorizat de  Evaluare a Competențelor Profesionale din Brașov.

Scopul nostru este să te ajutăm în obținerea unui job mai bine plătit, ușurându-ți calea de obținere a certificatului de calificare pentru meseria pe care o practici atât de bine.

Este posibil să ajungi la un job mai bine plătit?
Oriunde te-ai duce la interviu, ești întrebat tot mai des despre experiența ta, dacă ai ”patalama la mână” pentru ce știi să faci. Și ținând cont de lipsa timpului și a informațiilor clare din piața muncii, frustrarea ta este justificată. Află, pe această cale, că te poți califica în baza cunoștințelor dobândite la locul de muncă, fără a mai fi necesar să urmezi un curs de durată!

Ce trebuie să faci pentru asta?
Este adevărat că, nu ai nevoie de mare lucru pentru a te certifica în meseria ta pe care o stăpânești atât de bine. Îți detaliem mai jos ce trebuie să faci mai exact pentru a obține această recunoaștere doar în baza experienței de muncă.

Niciodată nu a fost mai simplu

OBȚINE CALIFICAREA ÎN 4 PAȘI prin evaluare, fără curs

ÎNSCRIERE

Alege programul de calificare pentru care dorești să obții certificatul de calificare, apoi completează FORMULARUL DE ÎNSCRIERE.

Portofoliu cu 44 programe de calificare

Acum în OFERTĂ 4+1 GRATUIT Zidar, Zugrav, Dulgher, Faianțar, Electrician, Buldoexcavatorist, Fierar, Tinichigiu în Construcții
Vreau ofertă

PROGRAMARE

Te înscrii la programul dorit și primești pe email confirmarea. Apoi te vom contacta pentru a stabili împreună perioada când vei fi evaluat.

OBȚII CALIFICAREA,
FĂRĂ CURS

Poți fi evaluat chiar dacă nu ai urmat un curs de formare profesională în domeniu! Evaluarea se bazează pe experiența și cunoștințele pe care le deții deja.
Vreau detalii

EVALUARE

Te prezinți la sediul OPTIM AD CALIFICĂRI în Brașov, la data programată, pentru a susține evaluarea (test scris, întrebări orale, probă practică).

VALIDAREA EXPERIENȚEI

Evaluare (testare) la care te poți înscrie chiar dacă nu ai absolvit un curs, acesta se bazează pe ceea ce demonstrezi că știi să faci, sau ai învățat la locul de muncă sau din alte resurse.

Constă în susținerea unui test scris (tip grilă) și a unei probe practice la o societate de profil.

Vreau detalii

ELIBERARE CERTIFICAT

Ridici certificatul de competențe profesionale care atestă calificarea pentru meseria în care ai fost evaluat.

DIPLOMĂ RECUNOSCUTĂ

Certificatul de competențe profesionale are valoarea celui de calificare și este recunoscut atât în țară cât și în străinătate.
Vreau detalii

MOD EVALUARE

Experiența ta de muncă este echivalată și certificată de către un evaluator de competențe profesionale. El este un specialist în domeniu, certificat A.N.C. și înregistrat în Registrul Național al Evaluatorilor de Competențe Profesionale. Finalizarea cu succes a examinării (evaluării) presupune să obțini 51 % din punctajul maxim stabilit.

TEST SCRIS
de tip grilă cu răspunsuri multiple (timp alocat 100 minute). Acesta se desfășoară la sediul centrului OPTIM AD CALIFICĂRI.

PROBĂ PRACTICĂ
Aceasta se desfașoară la o societate de profil (pe șantier) care ne pune la dispoziție dotările necesare pentru observarea deprinderilor dvs. practice și constă în întrebări orale și probe de lucru.

Certificare MASINIST la masini pentru terasamente Brasov_ OPTIM AD CALIFICARI

Ce obții în urma evaluării?

Certificat de competențe profesionale. Ai auzit vreodată despre el?

Puțină lume știe de el și mai puțină îl vizează în cariera profesională. Din experiența mea de Coordonator Centru Evaluare Competențe Profesionale, știu cât de importantă este această completare, dacă vreți, a meseriei practicate în mod curent. Am exemplele clare ale celor care au obținut un job mai bine plătit, adăugând la experiența lor din curriculum vitae și acest certificat ce le atestă calificarea în meseria lor.

Este bine știut că de popularitate se bucură mai degrabă certificatul de calificare însă acesta se dobândește în urma unui curs de durata pe care nu ai motive să-l urmezi dacă tu deja ai experiență în muncă și stăpânești o meserie. Ei bine, certificatul de competențe profesionale este varianta mai simplă, mai rapidă, mai accesibilă, a certificatului de calificare profesională, care se obține prin evaluare, fără curs.

Atât evaluarea competențelor profesionale cât și cursurile de calificare au aceeași finalitate: emiterea ceritificatului. Iar ambele certificate au acceași valoare, fiind recunoscute atât în țară cât și străinătate.

Știai că poți obține un certificat de competențe profesionale oricând?

Să nu-ți pară o îndrăzneală sau o vorbă în vânt, ce spun. Uite, dacă te numeri printre cei care își cunosc meseria, o practici sau ai practicat-o și nu deții o diplomă/certificat de calificare, citește mai departe și află exact ce trebuie să faci să poți obține un astfel de certificat, în numai câteva zile.

Vei trece printr-un proces numit evaluare, sau examen, care nu trebuie să te sperie, mai ales că el constă într-un test scris (tip grilă) și o probă practică. Condiția de bază este să cunoști bine meseria și să ai experiență dobândită în domeniul tău de muncă.

Acum sigur vezi viitorul muncii tale cu alți ochi!

Procesul de evaluare, adresat persoanelor care cunosc deja o meserie, se finalizează cu emiterea certificatului de competențe profesionale. În urma absolvirii cu succes a examenului (evaluării) obții acest certificat cu valabilitate permanentă emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) si recunoscut de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, ANRE gaze/electrice, Registrul Auto Român (RAR), iar apostilat și în statele membre UE.

Oportunitatea ce vine ”la pachet” cu acest document este una care îți mărește șansele de angajare și îți garantez, ca specialist în acest domeniu de certificare, că va face diferența în discuțiile cu orice angajator atât în țară cât și în străinătate.

Cele mai cautate cursuri de calificare

OPTIM AD CALIFICARI
CENTRU
AUTORIZAT

Ministerul Educatiei Nationale
Ai cel puțin

6 AVANTAJE alegând să te califici

prin evaluare

Vei obține calificarea RAPID, în baza a ceea ce știi să faci, în meseria ta. In sfârșit, experiența ta de muncă devine valoroasă! Profită de ea obținând un loc mai bine plătit!

Vei avea posibilitatea de a munci în străinătate și, implicit, mai multe șanse la interviul de angajare, cu diploma recunoscută și în UE.

Vei câștiga timp și bani, dat fiind faptul că obții calificarea doar printr-o testare, fără a urma cursuri de durată.

Vei avea posibilitatea de a urma cursuri de specializare în domeniu, dacă decizi să nu te mulțumești cu puțin și să devii cel mai bun ”TU”.

Vei obține calificarea dovedită prin certificatul de competențe profesionale recunoscut.

Te poți înscrie la evaluare chiar dacă nu ești din Brașov. Pentru recunoașterea experienței și testare este necesară prezenta ta doar pentru numai câteva zile.

Dacă ești pe punctul de-a solicita o evaluare pentru a te califica în meseria ta, nu strică să arunci un ochi la pachetul nostru promoțional: 4+1 Gratuit.

Hai cu 4 colegi la evaluare iar pe tine te evaluăm GRATUIT.

Oferta este de interes pentru toți cei care își cunosc meseria și știu exact ce vor de la viitorul lor profesional. Vrei și tu să investești în tine, și o poți face accesând programul de calificare corespondent meseriei tale.

Știm că îți dorești să obții cu orice preț un job mai bine plătit.

Este momentul să alegi Bine!

Am selectat pentru tine cele mai bune programe de calificare:

 • ELECTRICIAN CONSTRUCTOR
 • ZIDAR, PIETRAR, TENCUITOR
 • ZUGRAV, ISOSAR, TAPETAR, VOPSITOR
 • FAIANȚAR, MOZAICAR
 • DULGHER, TÂMPLAR, PARCHETAR
 • MAȘINIST la mașini pentru terasamente (BULDOEXCAVATORIST)
 • FIERAR betonist
 • TINICHIGIU ÎN CONSTRUCȚII

Miza e mai mare de data asta și ar fi păcat să o ratezi. Mai ales acum, când aceste programe sunt super accesibile și în ofertă!  

Întrebări frecvente

Diferenţa esenţială este că:

 • prin procesul de evaluare şi certificare competenţele sunt demonstrate / certificate, în timp ce,
 • prin formarea profesională acestea sunt formate.

Astfel,

evaluarea competenţelor se adresează acelor persoane care au deja experienţa în muncă şi urmăresc, în principal, obţinerea unui certificat care să le ateste competenţele, în timp ce,

cursurile de formare profesională se adresează persoanelor care doresc să înveţe o meserie.

Certificatele obţinute, fie în urma unui curs de calificare sau a unui curs de iniţiere / perfecţionare fie în urma unei evaluări, au aceeași valoare pe piața muncii. 

Dovezile de competență se colectează prin aplicarea unor metode de evaluare, de exemplu: 

 • test scris  (proba scrisă), 
 • interviu, 
 • observare directă a activităților pe care le realizezi în condiții reale sau simulate de muncă (proba practică); 
 • un proiect, lucrări realizate anterior procesului de evaluare (portofoliu de lucrări) sau imagini de la locul de muncă ( dacă aveți); 
 • rapoart din partea altor persoane (recomandare din partea unui coleg de muncă sau superior). 

Durata evaluării este de numai câteva zile. Aceasta se stabileşte de comun acord cu dvs., în funcţie de specificul şi de complexitatea ocupaţiei/calificării.

Deoarece tariful variază în funcţie specificul și de complexitatea ocupației/calificării, vă rugăm să ne solicitați oferta de preț utilizând datele din cadrul secţiunii CONTACT.

Costul programului include toate taxele aferente evaluării, certificării și eliberării certificatului de competențe profesionale.

Taxa pentru evaluare se poate achitata cu numerar la Secretariatul Centrului de evaluare Optim AD Calificari din Brașov sau prin virament bancar în baza facturii emise de Centru dupa validarea înscrierii.

Sesiunile de evaluare pot fi organizate saptămânal.

Evaluările se programează în funcţie de disponibilitatea dumneavoastră şi a evaluatorului desemnat de Centru, fără a vă afecta programul de lucru.

EVALUATORI de competențe profesionale, specialiști  in domeniul în care soliciți evaluarea. Aceștia sunt certificați la fiecare 4 ani  de către Autoritatea Naţională pentru Calificări.

DA. Pentru a obţine certificatul de competenţe profesionale este nevoie doar de cunoaşterea meseriei pentru care se doriți certificarea.

Este suficientă cunoaşterea meseriei pentru care se doriți evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale. Nu este neapărat necesar să lucrați în domeniu la momentul evaluării, dar este necesară experienţă anterioară în domeniul respectiv.

În condiţiile în care nu promovați o proba de evaluare, aveți dreptul să participați la o alta probă, asemănătoare ca structură, conţinut şi nivel de dificultate.

Certificatele sunt recunoscute şi au valabilitate la orice angajator de pe teritoriul României sau al statelor membre UE.

Baza legală: art. 33 din ordinul 4543/2004 Min. Muncii și Min. Educației privind aprobarea procedurii de evaluare și certificare a competențelor profesionale dobândite prin alte căi decât cele formale). 

Certificatul se eliberează în termen de o săptămână de la finalizarea evaluării.

Știi ce?! Uită de cursurile de calificare de lungă durată și

#HaiLaEvaluare

DOCUMENTE NECESARE

✚ copie carte de identitate

✚ copie certificat de naștere

✚ copia ultimului act de studii

CONDIȚII ÎNSCRIERE

✚ pregătirea minimă obligatorie: 8 clase (învățământul minim obligatoriu)

✚ cunoașterea meseriei pentru care dorești să fii evaluat (experiența de muncă în domeniu)

parteneri OPTIM AD CALIFICĂRI

INFO

Actele se pot transmite scanate pe adresa de email office@optimad-calificari.ro

 sau tip poze transmise direct pe WhatsApp la numărul +40 748 403 890   sau    +40 756 169 119

Formular înscriere

CONTACT

GALERIE FOTO Sesiuni de Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI