What is Lorem Ipsum?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum

Emanuela ROȘU OPRIȘAN

Emanuela ROȘU OPRIȘAN

Blog Your Way to an Awesome Reputation
OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

CE ESTE ȘI CUM TE AJUTĂ? FORMAREA PROFESIONALĂ vs EVALUAREA COMPETENȚELOR PROFESIONALE

De mai bine de 4 ani suntem implicați activ în evaluări profesionale și pregătirea profesională a adulților cu diverse meserii. Facem acest lucru cu pasiune și ne bucură de fiecare dată întalnirea cu oameni care își doresc cu adevărat să le fie recunoscută priceperea în muncă, să-și demonstreze experiența acumulată sau să afle lucruri noi, să dobândească competențe noi care să-i ajute să se perfecționeze într-un anumit domeniu.

Indiferent de vârsta lor, cei cu care ne întâlnim la evaluări sau la cursuri ne susprind plăcut cu energia lor, cu interesul lor pentru obținerea calificării și implicit a certificatului recunoscut, dar și cu infomațiile și experiențele pe care le împărtășesc cu entuziasm între ei.

În ziua de azi, când schimbările pe plan modial sunt extrem de diverse și de neprevăzute, firmele/companiile trebuie să își mențină activitatea la un nivel cât mai ridicat pentru a supraviețui într-o piață extrem de fluidă. Indiferent de vârsta pe care o ai, a fi foarte bun la locul de muncă în ceea ce faci nu mai reprezintă un atuu în asemenea condiții. Participarea la sesiunile de evaluare sau cursuri de formare profesională în domeniul în care activezi sau în domenii conexe, îți oferă șansa de a te putea adapta rapid la schimbările care au loc în firmă și în afara ei.

E ca și cum te-ai întoarce iar ”la școală”?

Toți participanții la o evaluare sau examen, presați de obținerea diplomei autorizate, indiferent de vârstă, trec prin emoțiile tipice unei ”lucrări de control” de pe vremea copilăriei.

Din fericire, cei mai multi evaluatori sau formatori cu care centrul nostru colaborează, au o altă atitudine și abordare a relației cu fiecare candidat/cursant. Și noi la rândul nostru, purtăm multă considerație persoanelor care se înscriu la sesiunile de evaluare sau la cursuri, pentru că în mod cert aduc cu ei propriul bagaj de cunoștințe și experiență asimilate de-a lungul timpul în care și-au practicat meseriile.

Mai mult decât atât, sesiunile de evaluare sunt calate pe examinarea cunoașterii meseriei și nu pe învățarea de la zero a acesteia. Formarea de competențe însă nu poate fi realizată decât experimentând. Oricare din aceste întâlniri tip sesiuni sau cursuri sunt o ocazie minunată să putem face un schimb de experiență și cunoștințe în timp real.

Mediul in care au loc cele două probe ale evaluării sau cursurile de pregătire profesională este extrem de important. A reusi să creezi un mediu potrivit în care participanții candidați sau cursanți să fie liberi să întrebe, să verbalizeze ce-și propun fără teama de a fi contraziși sau că greșesc și fără a fi dojeniți, a fost și este prima și cea mai importantă misiune a întregii echipe OPTIM AD CALIFICĂRI, esențială pentru ca cei prezenti să se simtă cât mai confortabil.

Altfel spus, evaluările și cursurile organizate în cadrul centrului nostru, presupun procese complet diferite de ce a fost pe vremea școlii noastre și merită să le abordezi cu deschidere și încredere.

Sala de evaluare competențe profesionale - Bd. Mihail Kogălniceanu nr.11, bloc C1 (în clădirea CAS Brașov), etaj 3, ap.2

Bine, bine, dar ce să alegi până la urmă?

Știm că atunci când mergi să te angajezi, ești intrebat de calificările pe care le ai. Iar cea mai bună dovadă că deții o calificare este diploma (certificatul) care atestă acest lucru.

Dacă îți dorești să participi la o sesiune de evaluare sau un curs de formare profesională, fie că te motivează pasiunea pe care o ai pentru meseria ta sau experiența vastă pe care ai acumulat-o practicând-o, la final vei avea parte de o certificare recunoscută de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. 

Îți aducem și mai multă cunoaștere a ce înseamnă să obții calificarea prin evaluare (recunoașterea competențelor) sau prin formare profesională – articolul dedicat acestui subiect este deja publicat în site și te afli acum la distanță de un click de el, citește-l cu încredere!

Mulți dintre cei care s-au văzut în situația de a nu-și găsi un loc de muncă corespunzător cu competențele deținute, cu frustrare și supărare, au început să renunțe la a se mai implica în dezvoltarea lor profesională.

Convingerea noastră este că învățarea continuă a devenit un imperativ al zilelor noastre. Realitatea pe care o trăim, ne forțează, angajatori și angajați deopotrivă, să fim flexibili și dispuși oricând să ne adaptăm. Fără competențele necesare și doar “după ureche”, pierzi bani și timp, iar tot efortul depus nu te va conduce decât la dezamăgire.

Ești de acord cu noi, acum, că se dovește a fi o obligație personala a fiecaruia de a continua să învețe și să se formeze, perfecționeze, iar dacă vrei să răspunzi tuturor provocărilor zilelor noastre, nu ne îndoim că vei găsi în tine motivația necesară să te implici permanent în propria ta evoluție continuă.

Ca o concluzie finală, te lăsăm în compania altui articol generos din site, plin cu informații importante, explicate cât mai pe înțelesul tuturor, menite să te clarifice, care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont când alegi un program de calificare prin evaluare sau un curs de formare profesională.

calificare pe baza experienței, recunoașterea experienței profesionale, programe autorizate ANC, alternativă cursuri de calificare profesională ACREDITATE, OFERTE de pret OPTIM AD CALIFICARI validarea cunoștințelor dobândite prin muncă, fără curs.

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail marketing@optimad-calificari.ro. Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.