What is Lorem Ipsum?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum

Ludmila SOCACIU

Ludmila SOCACIU

Coordonator Centru Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

CERTIFICATUL PE CARE TREBUIE SĂ-L IEI CU TINE LA MUNCĂ, ÎN STRĂINĂTATE.

Certificat de competențe profesionale. Ai auzit vreodată despre el?

Puțină lume știe de el și mai puțină îl vizează în cariera profesională. Încă mă mai întreb cine-i de vină de prea puțina faimă a acestui act de studii..?! Din experiența mea de Coordonator Centru Evaluare Competențe Profesionale, știu cât de importantă este această completare, dacă vreți, a meseriei practicate în mod curent. Am exemplele clare ale celor care au obținut un job mai bine plătit, adăugând la experiența lor din curriculum vitae și acest certificat ce le atestă calificarea în meseria lor.

Este bine știu că de popularitate se bucură mai degrabă certificatul de calificare profesională, obținut în urma unui curs de calificare profesională. Ei bine, certificatul de competențe profesionale este varianta mai simplă, mai rapidă, mai accesibilă, a certificatului de calificare profesională. Atât evaluarea competențelor profesionale cât și cursurile de calificare au aceeași finalitate: emiterea ceritificatului. Iar ambele certificate au acceași valoare.

Știai că poți obține un certificat de competențe profesionale oricând?

Să nu-ți pară o îndrăzneală sau o vorbă în vânt, ce spun. Uite, dacă te numeri printre cei care își cunosc meseria, o practici sau ai practicat-o și nu deții o diplomă/certificat de calificare, citește mai departe articolele noastre și află exact ce trebuie să faci să poți obține un astfel de certificat, în numai câteva zile.

Vei trece printr-un proces numit evaluare, sau examen, care nu trebuie să te sperie, mai ales că el constă într-un test scris (tip grilă) și o probă practică. Condiția de bază este să cunoști bine meseria și să ai experiență dobândită în domeniul tău de muncă.

certificat competente profesionale OPTIM AD CALIFICARI
Sursă foto: Centrul OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

Acum sigur vezi viitorul muncii tale cu alți ochi!

Procesul de evaluare, adresat persoanelor care cunosc deja o meserie, se finalizează cu emiterea certificatului de competențe profesionale. În urma absolvirii cu succes a examenului (evaluării) obții acest certificat cu valabilitate permanentă emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) si recunoscut de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, ANRE gaze/electrice, Registrul Auto Român (RAR), iar apostilat și în statele membre UE.

Oportunitatea ce vine ”la pachet” cu acest document este una care îți mărește șansele de angajare și îți garantez, ca specialist în acest domeniu de certificare, că va face diferența în discuțiile cu orice angajator atât în țară cât și în străinătate.

Află în continuare cum obții în doi timpi și trei mișcări, calificarea

Alte articole recomandate:

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail marketing@optimad-calificari.ro. Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.