Ludmila SOCACIU

Ludmila SOCACIU

Coordonator Centru Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

Cine sunt Clienții OPTIM AD CALIFICĂRI (OAD)?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

CLIENȚII centrului OPTIM AD CALIFICĂRI (OAD) sunt acei oameni care s-au săturat să fie tratați doar ca simpli meseriași. Ei își doresc mai mult! Vor să spargă orice fel de barieră și să obțină statutul de profesionist cu acte în regulă. Vor ca munca, priceperea și experiența lor să fie apreciate nu doar cu vorbe. Cu vorbe nu poți plăti facturile.

Persoanele care ne trec pragul cunosc diferența dintre o persoană necalificată și una calificată. Ele conștientizează că o simplă diplomă, așa cum o numesc unii, poate aduce dezvoltarea personală și profesională.

În orice comunitate se pot întâlni persoane care cunosc secretele unei meserii, cum ar fi cea de zidar, electrician, lacatuș, tinichigiu, instalator, mecanic, etc. Cel mai probabil aceștia fac parte din categoria celor care au “furat meserie”. Ceea ce este un lucru demn de apreciere

” - Ce știi să faci?” ”- De toate!”

Totuși, parcă este greu de crezut persoana care spune că are experiență și atât. Primul gând care îți vine în mine este că știe să facă de toate și concret, nimic. Să presupunem că un client are nevoie de angajați cu care să construiască o casă sau poate chiar a unui complex rezidențial, iar TU te prezinți la interviul de angajare, afirmând simplu “Eu am experiență”. Este momentul în care crezi cu tărie că ai pus pe masa negocierii, cartea ta cea mai valoroasă.

Însă, pentru angajator, cuvintele nu dovedesc nimic, doar faptele demostrează cunoștințele. Astfel că, după o probă de lucru, diferența dintre tine și ceilalți este dovada calificării. DA,”hârtia” este asul din manecă care ”garantează” pentru tine, te plasează pe un post de ”muncitor calificat”, confirmă că stăpânești o meserie, te exclude din categoria ”priceputi la toate dar cu adevărat buni la nimic”. Aceeași ”hârtie” îl scutește pe angajator de cheltuieli suplimentare, amenzi usturătoare în cazul unui accident de muncă sau control ITM. Și este firesc să fie așa!  Indiferent de natura serviciilor de care avem nevoie, ne dorim sa lucrăm cu profesioniști. Dumneavoastră v-ați lăsa proiectul mult visat pe mâinile unei persoane care trebuie să dovedească pe banii voștri că știe meserie? Probabil că nu.

De ce companiile angajează personal necalificat?

Același lucru se întâmplă și în cazul companiilor care angajează personal necalificat. Oferă un salariu mai mic deoarece nu sunt convinse că persoanele respective chiar cunosc meserie, iar lipsa calificării oferă șansa angajatorilor de a-i elibera oricând de pe post.

Clienții centrului OPTIM AD CALIFICĂRI știu că statutul de persoană calificată aduce următoarele beneficii:

✅  apreciere reală pentru experiența demonstrată în muncă;

✅  un loc de muncă mai sigur;

✅  un job mai bine plătit;

✅  posibilitatea de a te perfecționa prin participarea la cursuri de specializare;

✅  posibilitatea de a munci și în străinătate;

✅  posibilitatea de a te autoriza ANRE;

✅  posibilitatea de a deschide propria afacere.

În continuare, propun să analizăm împreună două exemple de anunțuri de angajare:

Anunț de angajare nr. 1

Anunț de angajare nr. 2

O companie caută muncitori necalificați, iar cealaltă recrutează muncitori calificați. Cu siguranță clienții noștri vor alege compania care oferă un loc de muncă respectabil care promite o încadrare corespunzătoare calificării pe care o dețin și care asigură stabilitate și siguranță financiară oferind beneficii reale.

Dacă ar fi să ne rezumăm doar la cateva cuvinte pentru a răspunde la întrebarea ”Cine sunt clienții OPTIM AD CALIFICĂRI”, acestea ar suna cam așa:

Ne-au devenit clienți și prieteni persoanele care și-au dorit schimbarea în bine și trecerea la un nivel superior din punct de vedere profesional și financiar.

cursuri de calificare acreditate Brasov_ cursuri de formare profesionala Brasov, evaluari competente profesionale _ calificari in baza experientei de munca _ locuri de munca _OPTIM AD CALIFICARI BRASOV

Ești curios să afli dacă experiența în meseria pe care o practici TU poate fi recunoscută și certificată de OAD, prin evaluare, fără curs? Vezi AICI lista calificărilor autorizate.

cursuri de calificare acreditate Brasov_ evaluari competente profesionale _ calificari in baza experientei de munca _ locuri de munca _OPTIM AD CALIFICARI BRASOV, alternativă cursuri de calificare profesională ACREDITATE _OFERTE de pret OPTIM AD CALIFICARI, diplome recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, cursuri de formare profesionala 2021

Alte articole recomandate:

Nou în portofoliu: Instalator panouri fotovoltaice

România face parte din rândul țărilor care doresc alinierea la standardele europene și nu numai. Ce înseamnă acest lucru? Faptul că viziunea europeană/mondială trebuie să se reflecte și în strategiile de dezvoltare ale României.

Una dintre cele mai importante strategii de…

CITEȘTE MAI MULT »
Calificarea prin evaluare_Potrivit Persoanelor care Cunosc Meseria și Doresc o Calificare fără Absolvire Cursuri.

Calificare prin FORMARE profesională sau EVALUARE Competențe?

Atunci când doreşti să te angajezi undeva eşti întrebat de calificările pe care le ai. În principiu, toată lumea ştie că pentru a dovedi că ai o anumită calificare trebuie să ai o diplomă care să ateste acest lucru, dar mult mai puțină lume ştie exact care sunt condiţiile legale pentru a obţine o diplomă şi ce trebuie să faci concret pentru a te califica într-o meserie…

CITEȘTE MAI MULT »

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail [email protected] Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.

cursuri de calificare acreditate Brasov_ evaluari competente profesionale _ calificari in baza experientei de munca _ locuri de munca _OPTIM AD CALIFICARI BRASOV,

calificare pe baza experienței_ recunoașterea experienței profesionale_ program autorizat ANC_alternativă cursuri de calificare profesională ACREDITATE _OFERTE de pret OPTIM AD CALIFICARI

Ludmila Socaciu – Coordonator Centru OPTIM AD CALIFICARI BRASOV- Centru de formare profesionala si evaluare_Autorizat de AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI (ANC)