Ludmila SOCACIU

Ludmila SOCACIU

Coordonator Centru Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

”De cele mai multe ori, oamenii regretă oportunitățile pe care le-au ratat, nu pe cele de care au profitat și au dat greș”

afirmă un cunoscut autor din America, John C. Maxwell.

De-alungul timpului, prin prisma activității pe care o desfășurăm aici, la Optim AD Calificări, am cunoscut numeroase experiențe de viață discutând cu clienții care au solicitat calificarea în meseria pe care o practicau din pasiune, la negru. Unele dintre ele coincid cu cele descrise mai jos:

  1. Părinții nu au avut bani pentru a-mi oferi posibilitatea de a urma o formă de învățământ. Suntem 10 frați și doar doi au avut norocul de a merge la o facultate.
  2. Familia mea avea nevoie de un venit mai mare pentru a ne descurca. Am renunțat la școală și m-am angajat pentru a contribui la bunăstarea familiei mele.
  3. Imediat după școala generală m-am alăturat unui anturaj care m-a determinat să renunț la școală. Acum îmi pare rău.
  4. Am urmat facultatea de Relatii Internationale doar pentru că era ”la modă” și credeam că se câștigă bine din asta, însă dupa absolvirea ei mi-am descoperit adevărata pasiune pentru mașini și electromecanică. Pur și simplu iubesc ceea ce fac acum.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele care se pot afla în spatele persoanelor necalificate care, fie vorba între noi, sunt peste tot. Lipsa banilor, condițiile nu prea bune de acasă sau un anturaj dubios au condus la un număr mare de persoane care au fost nevoite să învețe o meserie pe cont propriu pentru a obține un venit cu care să acopere nevoile familiei lor.

Cele mai multe persoane gândesc că deținerea unei diplome oricum nu ajută cu nimic. Este doar o hârtie. De ce să pierd ani din viață pentru a obține o hârtie care nu mă învață nimic practic?

Poate așa este. Dar întreabă-te astfel: Îmi doresc o viață fără evoluție? Îmi doresc să rămân blocat cu un salariu puțin peste nivelul de minim pe economie? Dar cum ar fi să-i pot oferi copilului meu mai mult decât am avut eu?

După toate aceste întrebări ar trebui să știi ce ai de făcut. O diplomă poate nu te ajută să înveți ceva concret, poate este nevoie de timp s-o obții sau poate îți trebuie o minimă investiție pentru a intra în posesia ei.

Însă, diploma este precum o mașină: te duce acolo unde vrei tu să ajungi.

Dacă viața te-a forțat să înveți o meserie pentru a aduce o pâine acasă, acum tu trebuie să fii suficient de motivat pentru a trece la nivelul următor.

Poate ești un bun electrician, sau un mecanic auto, sau poate un tâmplar. Cu siguranță te gândești că  tu îți cunoști deja meseria, de ce a-i depune un minim efort pentru a obține și o diplomă?

Răspunsul este unul cât se poate de simplu. O diplomă îți deschide ușa către un viitor mai bun.

Diploma îți va face “cunoștință” cu ceea ce se numește evoluție profesională. Cum?

  • un angajator de calitate va căuta angajați de calitate – diploma reflectă și calitatea muncii tale;
  • proiecte mari = șanse mari de evoluție = venituri financiare pe măsură – angajatorul va avea încrederea necesară pentru a te repartiza în proiectele mari ale companiei;
  • oportunitățile te vor căuta – s-a anunțat că angajatorul tău este în căutarea unei persoane care să conducă o echipă, să administreze un proiect sau caută un mentor pentru noii angajați? Tu vei fi o opțiune sigură pentru angajatorul tău. Ai experiență, dar ai și o diplomă care te califică pentru șansa de a evolua.

Te las pe tine să reflectezi la următoarele imagini care nu au nevoie de o descriere amănunțită.

Povestea celor Necalificați

Istoria scrisă de cei Calificați

cursuri de calificare acreditate Brasov_ cursuri de formare profesionala Brasov, evaluari competente profesionale _ calificari in baza experientei de munca _ locuri de munca _OPTIM AD CALIFICARI BRASOV

Diploma nu este doar o simplă hârtie, este șansa ta la o viață mai bună.

Abandonează Stagnarea și alege Progresul!

Citește AICI cum poți obține calificarea fără un curs de lungă durată

Alte articole recomandate:

Nou în portofoliu: Instalator panouri fotovoltaice

România face parte din rândul țărilor care doresc alinierea la standardele europene și nu numai. Ce înseamnă acest lucru? Faptul că viziunea europeană/mondială trebuie să se reflecte și în strategiile de dezvoltare ale României.

Una dintre cele mai importante strategii de…

CITEȘTE MAI MULT »

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail marketing@optimad-calificari.ro. Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.

cursuri de calificare acreditate Brasov, evaluari competente profesionale, calificari in baza experientei de munca,  locuri de munca, OPTIM AD CALIFICARI BRASOV, Cursuri de calificare Brasov, calificari fara curs, diplome fara curs, centru de calificare autorizat

calificare pe baza experienței,  recunoașterea experienței profesionale, program autorizat ANC, alternativă cursuri de calificare profesională ACREDITATE, OFERTE de pret OPTIM AD CALIFICARI

Ludmila Socaciu – Coordonator Centru OPTIM AD CALIFICARI BRASOV- Centru de formare profesionala si evaluare_Autorizat de AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI (ANC)