Ludmila SOCACIU

Ludmila SOCACIU

Coordonator Centru Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

”De cele mai multe ori, oamenii regretă oportunitățile pe care le-au ratat, nu pe cele de care au profitat și au dat greș”

afirmă un cunoscut autor din America, John C. Maxwell.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

De-alungul timpului, prin prisma activității pe care o desfășurăm aici, la Optim AD Calificări, am cunoscut numeroase experiențe de viață discutând cu clienții care au solicitat calificarea în meseria pe care o practicau din pasiune, la negru. Unele dintre ele coincid cu cele descrise mai jos:

  1. Părinții nu au avut bani pentru a-mi oferi posibilitatea de a urma o formă de învățământ. Suntem 10 frați și doar doi au avut norocul de a merge la o facultate.
  2. Familia mea avea nevoie de un venit mai mare pentru a ne descurca. Am renunțat la școală și m-am angajat pentru a contribui la bunăstarea familiei mele.
  3. Imediat după școala generală m-am alăturat unui anturaj care m-a determinat să renunț la școală. Acum îmi pare rău.
  4. Am urmat facultatea de Relatii Internationale doar pentru că era ”la modă” și credeam că se câștigă bine din asta, însă dupa absolvirea ei mi-am descoperit adevărata pasiune pentru mașini și electromecanică. Pur și simplu iubesc ceea ce fac acum.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele care se pot afla în spatele persoanelor necalificate care, fie vorba între noi, sunt peste tot. Lipsa banilor, condițiile nu prea bune de acasă sau un anturaj dubios au condus la un număr mare de persoane care au fost nevoite să învețe o meserie pe cont propriu pentru a obține un venit cu care să acopere nevoile familiei lor.

Cele mai multe persoane gândesc că deținerea unei diplome oricum nu ajută cu nimic. Este doar o hârtie. De ce să pierd ani din viață pentru a obține o hârtie care nu mă învață nimic practic?

Poate așa este. Dar întreabă-te astfel: Îmi doresc o viață fără evoluție? Îmi doresc să rămân blocat cu un salariu puțin peste nivelul de minim pe economie? Dar cum ar fi să-i pot oferi copilului meu mai mult decât am avut eu?

După toate aceste întrebări ar trebui să știi ce ai de făcut. O diplomă poate nu te ajută să înveți ceva concret, poate este nevoie de timp s-o obții sau poate îți trebuie o minimă investiție pentru a intra în posesia ei.

Însă, diploma este precum o mașină: te duce acolo unde vrei tu să ajungi.

Dacă viața te-a forțat să înveți o meserie pentru a aduce o pâine acasă, acum tu trebuie să fii suficient de motivat pentru a trece la nivelul următor.

Poate ești un bun electrician, sau un mecanic auto, sau poate un tâmplar. Cu siguranță te gândești că  tu îți cunoști deja meseria, de ce a-i depune un minim efort pentru a obține și o diplomă?

Răspunsul este unul cât se poate de simplu. O diplomă îți deschide ușa către un viitor mai bun.

Diploma îți va face “cunoștință” cu ceea ce se numește evoluție profesională. Cum?

  • un angajator de calitate va căuta angajați de calitate – diploma reflectă și calitatea muncii tale;
  • proiecte mari = șanse mari de evoluție = venituri financiare pe măsură – angajatorul va avea încrederea necesară pentru a te repartiza în proiectele mari ale companiei;
  • oportunitățile te vor căuta – s-a anunțat că angajatorul tău este în căutarea unei persoane care să conducă o echipă, să administreze un proiect sau caută un mentor pentru noii angajați? Tu vei fi o opțiune sigură pentru angajatorul tău. Ai experiență, dar ai și o diplomă care te califică pentru șansa de a evolua.

Te las pe tine să reflectezi la următoarele imagini care nu au nevoie de o descriere amănunțită.

Povestea celor Necalificați

Istoria scrisă de cei Calificați

cursuri de calificare acreditate Brasov_ cursuri de formare profesionala Brasov, evaluari competente profesionale _ calificari in baza experientei de munca _ locuri de munca _OPTIM AD CALIFICARI BRASOV

Diploma nu este doar o simplă hârtie, este șansa ta la o viață mai bună.

Abandonează Stagnarea și alege Progresul!

Citește AICI cum poți obține calificarea fără un curs de lungă durată

Alte articole recomandate:

calificare prin evaluare MECANIC AVIAȚIE_Optim AD Calificări

Evaluatori. Mentori. Oameni cu Experiență.

Astăzi vă facem “cunoștință” cu oamenii care ne ajută pe noi, ca organizație și pe voi, ca persoane ce au nevoie de îndrumare, sprijin, recunoaștere și validare profesională – EVALUATORII de competențe profesionale din cadrul centrului OPTIM AD Calificări (OAD).

CITEȘTE MAI MULT »
cursuri de formare profesionala_deducerea cheltuielor

Cheltuielile de formare profesională pot fi deduse la calculul impozitului pe profit?

Angajatorii au obligaţia de a efectua formarea profesională a salariaţiilor, pe cheltuiala acestora cel puţin odată la 2 ani (dacă angajatorul are cel puţin 21 de salariaţi), sau odată la 3 ani dacă numărul angajaţilor este sub 21 de salariaţi.
Vestea bună este că potrivit art. 21 alin. (2) lit. h) din Codul fiscal – “cheltuielile pentru formarea şi perfecţionarea profesională a personalului angajat sunt …

CITEȘTE MAI MULT »

Haideți să Povestim puțin despre echipa OAD

Până acum v-am povestit despre activitatea și serviciile noastre care aduc plus valoare persoanelor care doresc să treacă la un nivel superior în carieră. Însă, astăzi vrem să ne cunoaștem mai bine! Să povestim puțin despre noi, oamenii din spatele brandului OAD.
Începem prin a vă spune că…

CITEȘTE MAI MULT »
cursuri de calificare in constructii_OPTIM AD CALIFICARI BRASOV

CELE MAI BINE PLĂTITE MESERII ÎN CONSTRUCȚII

Printre cele mai căutate și bine plătite calificări sunt cele de fierar betonist sau dulgher care pot să câștige peste 5.000 lei lunar. La fel și buldo – excavatoriștii. Foarte căutați sunt și meșterii în finisaje. Este adevărat, însă, că nivelul mare de câștiguri este pentru cei calificați, cu experiență, care…

CITEȘTE MAI MULT »

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail [email protected] Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.

cursuri de calificare acreditate Brasov, evaluari competente profesionale, calificari in baza experientei de munca,  locuri de munca, OPTIM AD CALIFICARI BRASOV, Cursuri de calificare Brasov, calificari fara curs, diplome fara curs, centru de calificare autorizat

calificare pe baza experienței,  recunoașterea experienței profesionale, program autorizat ANC, alternativă cursuri de calificare profesională ACREDITATE, OFERTE de pret OPTIM AD CALIFICARI

Ludmila Socaciu – Coordonator Centru OPTIM AD CALIFICARI BRASOV- Centru de formare profesionala si evaluare_Autorizat de AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI (ANC)