What is Lorem Ipsum?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum

Emanuela ROȘU OPRIȘAN

Emanuela ROȘU OPRIȘAN

Blog Your Way to an Awesome Reputation
OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

Oare cum ar putea arăta viața pe pâmânt, în momentul în care ne-am folosi toți de energia solară?

Puțină lume știe de el și mai puțină îl vizează în cariera profesională. Încă mă mai întreb cine-i de vină de prea puțina faimă a acestui act de studii..?! Din experiența mea de Coordonator Centru Evaluare Competențe Profesionale, știu cât de importantă este această completare, dacă vreți, a meseriei practicate în mod curent. Am exemplele clare ale celor care au obținut un job mai bine plătit, adăugând la experiența lor din curriculum vitae și acest certificat ce le atestă calificarea în meseria lor.

Este bine știu că de popularitate se bucură mai degrabă certificatul de calificare profesională, obținut în urma unui curs de calificare profesională. Ei bine, certificatul de competențe profesionale este varianta mai simplă, mai rapidă, mai accesibilă, a certificatului de calificare profesională. Atât evaluarea competențelor profesionale cât și cursurile de calificare au aceeași finalitate: emiterea ceritificatului. Iar ambele certificate au acceeași valoare.

Suntem atât de norocoși, că de cele mai multe ori nu știm cum să ne gestionăm á la long privilegiile pe care încă planeta noastră ni le oferă.

Să ne putem îndeplini activitățile zilnice avem nevoie de energie și asta o știe și o simte toată lumea. De unde ne luăm energia? Cea mai multă o preluăm direct de la soare. Dar și de la vânt, precum și de la apă. Când razele solare ajung pe pământ, energia acestuia este utilizată și transformată în electricitate regenerabilă prin panourile solare. Când suflă vântul, energia în mișcare a acestuia este transformată în electricitate regenerabilă prin eoliene. Iar energia din apă curentă este utilizată în hidrocentrale și este transformată în energie electrică regenerabilă.

Vedeți cât de mult suntem în grija Pământului?! Că te face să te gândești dacă-i întoarcem îndeajuns protecția și dacă știm să o facem suficient de bine să ne putem bucura de viață cât mai mult.

Din cele trei surse ale energiei, în acest articol scriem despre cea solară. Vine de la soare, este gratuită, regenerabilă și nu doar luminează suprafața planetei noastre, ci o și încălzește. Iar transformarea energiei solare în energie electrică se face printr-un proces denumit efect fotovoltaic.

Facem câțiva pași prin istorie și păstrăm subiectul.
Încă din Grecia Antică se ştia că se poate canaliza energia solară, grecii orientând razele soarelui cu ajutorul oglinzilor pentru a îndepărta flota romană în 212 î.Hr.

Conceptul de valorificare a energiei solare apare menționat pentru prima oară de Leonardo da Vinci în secolul al XV-lea când şi-a fabricat propriul sistem de energie solară pentru a încălzi apa în Florenţa. A experimentat cu un anumit tip de oglinzi şi a prezis că acestea ar putea fi folosite pentru a focaliza lumina solară şi a o folosi. În sistemul său, aceste oglinzi erau folosite pentru a încălzi apa.

Efectul fotovoltaic a fost demonstrat pentru prima dată într-un experiment realizat de fizicianul francez Alexander Edmond Becquerel. Francezul avea doar 19 ani în 1839, când a construit prima celulă fotovoltaică din lume. Totuşi, prima celulă solară în stare solidă a fost creată de Charles Fritts în 1883.

Primul panou fotovoltaic comercial a ieșit pe piață în anul 1954 din Laboratoarele Bell sub conducerea lui Daryl Chapin, Calvin Souther Fuller şi Gerald Pearson.

Viitorul sună bine!

Eficiența panourilor solare este în creștere – pornind de la o eficiență inițială de 6%, acestea au ajuns astăzi la o eficiență de peste 20%. Panourile solare pot produce energie fără lumina directă a soarelui – în funcție de direcția în care sunt plasate, chiar și într-o zi cu cer înnorat, celulele panoului solar pot capta orice nuanță reflectată.

Energia solară produsă de panouri poate alimenta fără probleme o gospodărie, chiar și una cu aparate de aer condiționat, sau alte electrocasnice mari. Poți să îți încarci mașina personală cu ajutorul energiei solare. Poți folosi energia solară indiferent dacă locuiești la mare sau la munte, deoarece sistemele de panouri funcționează la fel de bine indiferent de altitudine.

Energia solară reduce poluarea toxică provocată de arderea combustibililor fosili (75 de milioane de barili de petrol și 35 de milioane de tone de CO2 nu mai ajung în atmosferă). Mai mult, energia solară poate deveni o soluție nu doar pentru mediu, ci și pentru consumatorii vulnerabili sau cei care nu au acces la energie.

Oare cum va arăta viața pe pâmânt, în momentul în care ne-am folosi toți de energia solară?
Promovarea tot mai accentuată a acestei tehnologii, avansarea cercetării în domeniu și faptul că tot mai multe state au deja implementate sau în curs de implementare politici de subvenționare a sistemelor pentru energie solară, contribuie la o și mai mare accesibilitate a acestei tehnologii.

Dacă te gândești să alegi o astfel de soluție pentru casa ta sau să faci din ea un business, noi te încurajăm să obții înainte calificarea de instalator pentru sisteme fotovoltaice solare, printr-o metodă rapidă și autorizată – prin evaluare (test scris + probă practică). Ia legătura cu unul din consilierii noștrii, demarează procesul de înscriere la următoare sesiune de evaluare și bucură-te de recunoaștere chiar la tine în țară sau în oricare din statele membre UE!

Și nu te opri aici, citește mai departe: despre câteva soluții de finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice pentru persoane fizice și cele dedicate persoanelor juridice, precum și despre metoda acreditată de calificare pentru instalatorii cu experiență oferită de centrul nostru de evaluare. 

Toate acestea le vei regăsi în articolul ”Nou în portfoliu: Instalator panouri fotovoltaice.”

calificare pe baza experienței, recunoașterea experienței profesionale, programe autorizate ANC, alternativă cursuri de calificare profesională ACREDITATE, OFERTE de pret OPTIM AD CALIFICARI validarea cunoștințelor dobândite prin muncă, fără curs.

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail marketing@optimad-calificari.ro. Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.