What is Lorem Ipsum?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum

IONIȚĂ Teodor Ștefan

IONIȚĂ Teodor Ștefan

Inginer Diplomat în domeniul Aeronautic și evaluator de competențe profesionale în cadrul centrului OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

”Când eram mic, mi s-a spus că dacă vreau să mulțumesc pe toată lumea trebuie să mă fac vânzator de înghețată. Acum, în poziția de Evaluator de Competențe Profesionale în domeniul Aviației, chiar dacă nu pe toți, pe cei care merită, îi pot ajuta....”

IONIȚĂ Teodor Ștefan

Se zice că poți vorbi ore în șir despre o persoană doar analizându-i prietenii, oamenii care îl înconjoară. Ei bine, cele de mai sus sunt valabile și pentru business-ul tău.

Azi schimbăm câteva vorbe cu el, omul pe care îl asculți și poți vorbi despre proiectul OAD. Responsabil, implicat, atent la detalii, Teodor Ștefan Ioniță crează, fără exagerare, efectul de bumerang. Finalizezi procesul de evaluare, pleci dar nu oricum – pleci cu el pe retină și, când vei fi mare, ”vrei să te faci Ioniță” 🙂  

Care sunt provocările obținerii unui job în aviație ca și Mecanic Aviație / Tinichigiu Structurist de Aviație?

Condiția de start care este necesar a fi îndeplinită este, din punctul meu de vedere, existența unei cereri, respectiv oferte de Mecanici Aviație / Tinichigii Structuriști de Aviație. Pentru a face parte din ofertă trebuie să îndeplinești două condiții: să cunoști bazele meseriei și să fii calificat. Odată bifate cele două, fii relaxat și sincer la interviu!

Ce primează din experiența dobândită în cele două meserii (Mecanic Aviație / Tinichigiu Structurist) în procesul evaluării competențelor profesionale?

Pasiunea pentru ceea ce faci primează. În confirmarea pe termen lung a angajatului, bineînțeles, nu este de ajuns doar să îți dorești să ajungi un bun profesionist. Este necesar să citești noutățile din domeniu și să practici meseria. Drept urmare, una dintre cele trei calități  pe care le urmăresc în timpul procesului de evaluare, pe lângă cunoștințe și aptitudini, este atitudinea persoanei pe care o întâlnesc.

Care sunt avantajele principale de care, orice candidat la obținerea calificării pentru Mecanic Aviație / Tinichigiu Structurist Aviație, se poate bucura odată cu obținerea acesteia? (Se poate obține o altă specializare, importantă, odată cu deținerea acestei calificări? Dacă da, care ar fi aceea?)

Nu poți fi angajat pe postul de Mecanic sau Structurist de Aviație, decât dacă ești calificat. Procesul de recrutare în domeniul aviației este foarte selectiv, firmele devin din ce în ce mai pretențioase deoarece interacționează cu o gamă largă de candidați dornici să lucreze în acest domeniu. Calificarea este un bun aliat în  procesul de angajare. Ea te poate ajuta să migrezi din categoria „Mulțumim. Te sunăm noi!” în categoria “Când poți începe să lucrezi cu noi?” 

Sub ce formă se întoarce aprecierea candidaților înscriși în procesul de evaluare competențe profesionale pentru meseriile Mecanic Aviație / Tinichigiu Structurist Aviație?

Feedback-ul cadidaților vine fie direct de la aceștia, fie de la companiile pentru care lucrează. Cu mare parte dintre aceștia țin legătura și după finalizarea procesului de evaluare iar acest lucru vorbește de la sine. Persoanele care obțin calificarea pornesc la drum cu mai multe „arme”, una dintre cele mai puternice fiind pasiunea pentru aviație. Tocmai această pasiune este numitorul comun.

IONITA TEODOR STEFAN _EVALUATOR DE COMPETENTE PROFESIONALE
sursă foto: OPTIM AD CALIFICĂRI

De ce candidații care dețin deja licența PART-66 EASA și implicit experiența în muncă (aviație) de 10-15 ani, solicită și calificarea pentru Mecanic de Aviație?

Licența Part 66 este o licență complexă, care îți dă dreptul să lucrezi pe anumite ramuri, componente. Calificarea de Mecanic Aviație este generală, mai cuprinzătoare fiind echivalentul unei diplome de absolvire a unei scoli profesionale în domeniul aeronautic.

Ați trecut personal prin procesul de obținere a specializării de Evaluator de competențe profesionale, cum vi s-a părut acesta?

Obținerea specializării de Evaluator de Competențe Profesionale a fost doar începutul. Inițial, întreg procesul a fost un test personal. Eram deja formator și ocazional evaluam competențele profesionale ale persoanelor care veneau să se angajeze la firma unde lucram.

Ce găsiți dificil în tot procesul de evaluare cu grupele de candidați la obținerea calificării în domeniul Aviației?

Nimic. Evaluarea este un proces compus din patru etape: consilierea și testarea candidatului, corectarea testelor, observarea practică a candidatului și luarea unei decizii – declararea candidatului competent sau încă nu competent în conformitate cu cerințele standardului ocupațional.

calificare prin evaluare MECANIC AVIAȚIE_Optim AD Calificări
sursă foto: OPTIM AD CALIFICĂRI

Ce le recomandați celor care nu dețin calificarea pe cele două meserii (Mecanic Aviație / Tinichiugiu Structurist Aviație), din perspectiva dumneavoastră de Inginer Diplomat în domeniul Aeronautic?

E simplu. Dacă iubești aviația, știi meserie, hai la evaluare! Calificarea poate face diferența.

Dacă ar fi să dați timpul înapoi, la momentul în care ați decis completarea carierei cu specializarea de Evaluator Competențe Profesionale, ați face aceeași alegere? Dacă da, care ar fi motivul de data aceasta?

Așa cum am mai spus, la început, pentru mine a fost o provocare și, de ce nu, o metoda prin care să îmi lărgesc portofoliul de specializări. Mai apoi am realizat că pot fi parte din segmentul celor care ajută foarte multă lume să își îmbunătățească viața. Cu siguranță motivul ar fi să-i ajut pe ceilalți.

Care este recompensa cea mai mare pentru un Evaluator de Competențe Profesionale în domeniul Aviației?

Când eram mic, mi s-a spus că dacă vreau să mulțumesc pe toată lumea trebuie să mă fac vânzator de înghețată. Acum, în poziția de Evaluator de Competențe Profesionale în domeniul Aviației, chiar dacă nu pe toți, pe cei care merită, îi pot ajuta.

sursă foto: OPTIM AD CALIFICĂRI

Citește despre provocările procesului de Evaluare Mecanic Aviație

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Alte articole recomandate:

Calificarea prin evaluare_Potrivit Persoanelor care Cunosc Meseria și Doresc o Calificare fără Absolvire Cursuri.

Calificare prin FORMARE profesională sau EVALUARE Competențe?

Atunci când doreşti să te angajezi undeva eşti întrebat de calificările pe care le ai. În principiu, toată lumea ştie că pentru a dovedi că ai o anumită calificare trebuie să ai o diplomă care să ateste acest lucru, dar mult mai puțină lume ştie exact care sunt condiţiile legale pentru a obţine o diplomă şi ce trebuie să faci concret pentru a te califica într-o meserie…

Citește mai mult »

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail [email protected] Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.