What is Lorem Ipsum?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum

Matei Valentin Andrei

Matei Valentin Andrei

Participant la programul de calificare Mecanic Aviație organizat de OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

”Visul meu de mic copil a fost să călătoresc în univers cu o navă spaţială...”

Matei Valentin Andrei

Goana de zi cu zi, potențată de contextul actual, ne țin afundați în cifre, cifre și iar cifre. Alegem să punem on hold numărătoarea și ne conectăm, cât de des putem, cu personaje care ne încarcă, ne inspiră, ne dau refresh.

L-am remarcat, și nu aveam altă alternativă 🙂, la Programul de calificare #MecanicAviație. Entuziast, implicat, cu licăr în ochi, conștient de el, dar în egală măsură simplu în interacțiunea cu fiecare interlocutor. Ai zice că, la cei 34 de ani, a spus destule vieții, ca proaspăt absolvent al cursurilor pentru licența de piloți aeronave comerciale, dar ne contrazice vehement.

Facem și noi liniște. Ne place să-l revedem.        

Să potolim curiozitatea cu câteva informații despre Matei Valentin Andrei. Cine ești? Ce te definește ca persoană?

Bună, dă-mi voie să mă prezint. Numele meu este Matei Valentin Andrei am 34 de ani şi sunt absolvent al cursurilor pentru licenţa de piloţi aeronave comerciale din cadrul SSAvC.

Dacă vrei să povestim despre personalitatea mea pot spune că sunt câteva elemente predominante ce mă definesc.

  1. Nu intenţionez niciodată să fac rău
  2. Empatia faţă de semeni mei.
  3. Termenul „Noi” care în aviaţie este extrem de puternic şi trebuie în opinia mea însuşit de toţi piloţii şi nu numai. De ce pun accentul pe piloţi? Se ştie că piloţii sunt foarte egocentrişti.
  4. Atenţia la detalii care de multe ori este o povară.
  5. Termenul de visezi cu ochii deschişi îl cunoşti ? Ăsta sunt eu.

Cum te țin minte persoanele cu care interacționezi?

Felul în care interacţionăm cu diferiţi indivizi se bazează pe context.

Dacă contextul este potrivit pot spune că persoanele cu care interacţionez mă percep ca un om ascultător, deschis şi gata de acţiune. Americani au o expresie pentru trăsătura asta „easy going”.

Ți-am remarcat super vibe-ul din timpul Programului de Calificare Mecanic Aviație. Care este secretul tău?

Nu este un secret, se numeşte pasiune, dorinţa de cunoaştere de self improvement.

Ce alimentează pasiunea pentru avioane și zbor?

Visul meu de mic copil a fost să călătoresc în univers cu o navă spaţială, să vizitez planete să întâlnesc forme de viaţă şi alte civilizaţii ”to boldly go where no man hâş gone before” :))

Aşa că în momentul în care am avut oportunitatea de a face ”the next best thing” …m am făcut pilot de aeronavă.

Matei Valentin_absolvent curs mecanic aviatei OPTIM AD CALIFICARI SRL
sursă foto: arhivă personală MATEI VALENTIN ANDREI

Deși am avut contact doar tangențial cu domeniul, setea cu care tratezi fiecare detaliu dar și pregătirea ta, mi-au captat atenția. De ce Programul de Calificare Mecanic Aviație?

Consider că acest program de mecanic de aviaţie la care am luat parte îmi va consolida cunoştinţele tehnice despre aeronave. Diploma de mecanic de aviaţie ne validează pe noi cursanţii că personal tehnic licenţiat.

Ce puncte tari ale programului te fac să îl recomanzi și ce aspecte ai îmbunătăți?

Punctele tari :

  1. Lectorii din cadrul acestui program sunt foarte bine pregătiţi.
  2. Orientarea personalului către dezvoltarea profesională a cursantului.
  3. Adaptarea sistemului de predare pe cunoştinţele fiecărui individ.
  4. Disponibilitatea lectorilor de a petrece timp suplimentar pentru clarificarea subiectelor, termenilor, proceselor ce nu fost înţelese pe deplin pe parcursul cursului.
  5.  Mediul prietenos

Aş vrea să îmbunătăţesc un singur lucru, respectiv alocarea a cel puţin 10% mai mult timp pentru fiecare modul în parte.

Calificarea prin Evaluare, adresată persoanelor care cunosc deja meseria și doresc să le fie recunoscute cunoștințele, își face tot mai mult loc în piață pe măsură ce devine cunoscută. Cum te poziționezi vis-à-vis de acest subiect?

Sunt mulţi tehnicieni care au cunoştinţe avansate de specialitate însă nu sunt validaţi legal. Calificare prin evaluare este un mijloc rapid şi eficient dar nu în ultimul rând şi economic pentru a te alinia la standardele tehnice europene.

Ajută calificarea de Mecanic Aviație la obținerea licenței Part 66?

Ajută enorm, este primul pas făcut într o călătorie lungă dar frumoasă către licenţa part 66 B1 sau B2. Din nou este un început într o carieră de freelancer ca mecanic de aviaţie. Toate aceste ţinte au nevoie de un punct de început cu temei legal. O diplomă ce  te încadrează/ validează că personal tehnic.

Când ai zburat prima dată? Ce simți când ești în aer?

Sincer îţi spun, primele 2 ieşiri de aclimatizare în cadrul  şcolii de aviaţie cu avionul de antrenamet au fost horror pt mine. Faptul că nu ştiam să controlez aeronavă respectivă şi totul era atât de instabil ( ca o frunză în vânt) m a făcut să îmi pun întrebarea: Oare viaţa de pilot este pt mine? Dar a trecut şi am învăţat să iubesc zborul.

Matei Valentin_absolvent curs mecanic aviatie OPTIM AD CALIFICARI BRASOV
sursă foto: arhivă personală MATEI VALENTIN ANDREI

Cum decurge o zi din viața ta de pilot?

Cafeaua cu mult lapte şi aromă de caramel sau vanilie de dimineaţă.

Buletinul meteo de la aeroportul de unde decolăm, ruta şi destinaţie. Dacă sunt îndeplinite condiţiile de zbor merg să îmi lustruiesc pantofii şi îmi pun uniforma. Pe drum spre aeroport ascult câteva piese care să îmi dea pofta de zbor şi de viaţă…

A existat vreun moment de cumpănă, un zbor dificil, de exemplu, care să te facă, chiar și pentru câteva secunde, să te întrebi dacă ești la locul potrivit?

Urmărește continuarea interviului în clipul video de mai jos.

Citește despre provocările procesului de Evaluare Mecanic Aviație

Alte articole recomandate:

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail marketing@optimad-calificari.ro. Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.