What is Lorem Ipsum?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum

Ludmila SOCACIU

Ludmila SOCACIU

Coordonator Centru Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

MESERIAȘ ÎN ROMÂNIA SAU MESERIAȘ ÎN STRĂINĂTATE? Tu ce alegi?

Meseriașii au devenit odată cu trecerea timpului foarte căutați și apreciați de către industriile care au nevoie de această categorie de muncitori. Acest lucru se datorează faptului că România nu mai dispune de foarte multe școli care să ofere elevilor posibilitatea de a învăța o meserie. Tocmai de aceea tânăra generație nu este prea familiarizată cu conceptul de “meserie”.

În ciuda faptului că școlile nu mai oferă această posibilitate de a face practică în domeniul ales, meseriile nu au încetat în a mai fi căutate pe piața muncii.

Constructorii, mecanicii, instalatorii, electricienii reprezintă doar o mică parte din industria meseriilor care este vizată de către angajatori.

Un alt subiect foarte dezbătut pe tema meseriilor este legată de munca în România sau în străinătate?

Tu ce-ai alege? În continuare am punctat câteva avantaje ale muncii în România, dar și a muncii în străinătate.

De ce să alegi România?

  1. Pentru că ești aproape de casă și de familia ta. Timpul este cel mai prețios! Odată pierdut, el nu mai poate fi recuperat. Momentele petrecute alături de familie sunt cele mai de preț.
  2. Există multe companii care oferă salarii atractive. Trebuie să fii dispus să ai răbdarea de a căuta ce este mai bun. Multinaționalele fac parte din categoria companiilor care oferă un venit echilibrat și sigur.
  3. Există oportunități de dezvoltare. Companiile internaționale și-au făcut loc pe piața muncii din România ceea ce înseamnă că angajații români au posibilitatea de a urca pe scara ierarhică și de a face schimb de experiență cu angajatorii străini.
  4. România este țara ta! Adaptarea la o altfel de cultură este dificilă. Nimeni nu garantează că te poți integra într-o societate cu o mentalitate diferită, o limbă diferită, tradiții diferite.

De ce să alegi străinătatea?

  1. Pentru că este o provocare! Dacă îți dorești să întâlnești o altfel de viață decât cea pe care o ai în România, atunci îndreaptă-te către tărâmuri străine!
  2. Întâlnești mai multe oportunități, dar numai după ce reușești să treci de barierele de care te lovești în străinătate.
  3. Ai șansa să investești mai mult în pasiunile tale. Venitul pe care îl poți câștiga acolo îți permite să ai un nivel de trai mai ridicat.
  4. Salariile sunt mai bune. Fără îndoială venitul obținut în străinătate este mult mai mare, România fiind una dintre țările cu cele mai mici salarii oferite.

Altfel spus, doar de tine depinde către ce înclină balanța. Nimeni nu știe mai bine decât tine ce menține vie fericirea și împlinirea ta.

Un alt aspect important de care ar trebui să ții cont este că în Brașov există o companie autorizată de ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) care oferă șansa meseriașilor de a obține o diplomă de calificare în doar câteva zile. Certificatul obținut îți oferă posibilitatea de a te angaja atât în România, cât și în străinătate.

Cu alte cuvinte, OptimAD Calicări Brașov te susține în alegerea ta, oricare ar fi ea: România sau străinătate.

Împreună îndeplinim visuri!

Citește AICI cum poți obține diploma (calificarea) de Instalator pentru sisteme fotovoltaice în baza experienței de muncă, fără un curs de lungă durată.cursuri calificare acreditate

Alte articole recomandate:

Calificarea prin evaluare_Potrivit Persoanelor care Cunosc Meseria și Doresc o Calificare fără Absolvire Cursuri.

Calificare prin FORMARE profesională sau EVALUARE Competențe?

Atunci când doreşti să te angajezi undeva eşti întrebat de calificările pe care le ai. În principiu, toată lumea ştie că pentru a dovedi că ai o anumită calificare trebuie să ai o diplomă care să ateste acest lucru, dar mult mai puțină lume ştie exact care sunt condiţiile legale pentru a obţine o diplomă şi ce trebuie să faci concret pentru a te califica într-o meserie…

Citește mai mult »
calificare prin evaluare MECANIC AVIAȚIE_Optim AD Calificări

Evaluatori. Mentori. Oameni cu Experiență.

Astăzi vă facem “cunoștință” cu oamenii care ne ajută pe noi, ca organizație și pe voi, ca persoane ce au nevoie de îndrumare, sprijin, recunoaștere și validare profesională – EVALUATORII de competențe profesionale din cadrul centrului OPTIM AD Calificări (OAD).

Citește mai mult »
cursuri de formare profesionala_deducerea cheltuielor

Cheltuielile de formare profesională pot fi deduse la calculul impozitului pe profit?

Angajatorii au obligaţia de a efectua formarea profesională a salariaţiilor, pe cheltuiala acestora cel puţin odată la 2 ani (dacă angajatorul are cel puţin 21 de salariaţi), sau odată la 3 ani dacă numărul angajaţilor este sub 21 de salariaţi.
Vestea bună este că potrivit art. 21 alin. (2) lit. h) din Codul fiscal – “cheltuielile pentru formarea şi perfecţionarea profesională a personalului angajat sunt …

Citește mai mult »

Haideți să Povestim puțin despre echipa OAD

Până acum v-am povestit despre activitatea și serviciile noastre care aduc plus valoare persoanelor care doresc să treacă la un nivel superior în carieră. Însă, astăzi vrem să ne cunoaștem mai bine! Să povestim puțin despre noi, oamenii din spatele brandului OAD.
Începem prin a vă spune că…

Citește mai mult »

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail marketing@optimad-calificari.ro. Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.