calificari_Electrician constructor, Instalator tehnico sanitare și de gaze, Operator CNC, Lăcătuș mecanic; Dulgher tâmplar parchetar, Zidar, Zugrav, Faianțar
Ludmila SOCACIU

Ludmila SOCACIU

Coordonator Centru Evaluare OPTIM AD CALIFICĂRI, Brașov

Top 10 cele mai cautate meserii și pe timp de pandemie.

Pandemia a pus lacăt pe un număr impresionant de business-uri. Multe persoane au rămas fără loc de muncă, ceea ce le-a determinat să caute soluții rapide pentru a nu pierde venitul lunar imperios necesar.

Reprezentanții Agenției de Ocupare a Forței de Muncă spun că cererea pentru reconversie profesională a crescut considerabil în această perioadă.

Cei mai afectați pe timpul pandemiei au fost angajații foarte tineri, cu puțină experiență și cei fără calificare.

Uimitor este că meseriașii sunt la mare căutare chiar și în aceste vremuri tulburi. Având în vedere că cele mai multe persoane au fost nevoite să rămână acasă pe timp de pandemie, acestea au considerat ca fiind cel mai bun moment pentru a renova, a construi sau a repara ceva prin casă. Astfel a crescut și numărul solicitărilor pentru serviciile oferite de anumite categorii de meseriași.

Conform statisticilor din ultima perioadă, cele mai căutate calificări sunt:

 • Mașinist la mașini pentru terasamente;
 • Electrician constructor;
 • Instalator tehnico sanitare și de gaze;
 • Operator CNC;
 • Lăcătuș mecanic;
 • Dulgher tâmplar parchetar;
 • Zidar;
 • Zugrav;
 • Faianțar.

După cum ai observat, domeniul construcțiilor a continuat să funcționeze și pe timp de pandemie. Cererea de pe piața imobiliară este tot mai mare, iar dezvoltatorii imobiliari țin pasul cu solicitările celor interesați în a achiziționa un apartament sau o casă.

Totodată, companiile au făcut restructurări în masă, acestea optând pentru păstrarea angajaților cu vechime în domeniu și cu o diplomă de calificare.

Așadar, statisticile ne indică faptul că cei care s-au pus la “adăpost” pe vreme de pandemie au fost cei care s-au calificat în meseria avută ori s-au orientat spre noi programe de calificare cerute pe piața muncii.

Criza de orice fel dintr-o societate poate fi văzută ca un pericol sau ca o oportunitate. De oameni depinde din ce unghi vor privi problema. Așa se întâmplă și în prezent: unele persoane blamează sistemul, iar altele aleg să găsească soluții împotriva acestor vremuri critice. Oare cine va ieși mai câștigat din toată această poveste?

Revenind la meserii și calificări, putem spune că din fericire există multe Centre de Formare și Evaluare care îi pot ajuta pe cei care doresc să învețe o nouă meserie sau să se califice în meseria pe care deja o cunosc.

Unele Centre de calificare au dorit ca pe timp de pandemie să vină în ajutorul celor care s-au găsit în situația de a-și pierde locul de muncă. Motiv pentru care, furnizorii de formare profesională (cursuri) au implementat campanii de reduceri, promoții și bonusuri pentru a le ușura situația celor care își doresc să depășească piedicile puse de Covid-19.

OPTIM AD CALIFICĂRI din Brașov este unul dintre Centrele de Calificare ce a ajutat un număr important de persoane pentru a se califica și a-și găsi cu ușurință un nou loc de muncă, oferind reduceri pentru toate cele 45 de calificări din protofoliu.

Știm cât de important este un loc de muncă și cât de dureros poate fi pentru o familie pierderea venitului lunar, însă ÎMPREUNĂ PUTEM DA VALOARE MUNCII TALE!

Noi facem toți pașii pentru a te ajuta:

 1. Îți oferim consultanță gratuită;
 2. Îți punem la dispoziție o gamă variată de programe de calificare (44 la număr);
 3. La finalul programului de evaluare îți eliberăm o diplomă recunoscută la nivel național și internațional;
 4. Te ajutăm ca în doar câteva zile să devii o persoană calificată;
 5. Îți oferim reduceri în funcție de campaniile promoționale existente;
 6. Îți oferim posibilitatea de a aplica la job-urile partenerilor noștri;
 7. Îți suntem alături cu sfaturi și îndrumări profesionale.

De tine depinde să urmezi ceilalți pași atât de importanți pentru viitorul tău profesional:

 1. Să te înscrii la programul de evaluare care este cel mai potrivit pentru tine;
 2. Să te prezinți la Centrul OptimAD Calificări Brașov pentru examenul scris și practic.

 7:2 – este scorul câștigător pentru tine!

calificare pe baza experienței, recunoașterea experienței profesionale, programe autorizate ANC, alternativă cursuri de calificare profesională ACREDITATE, OFERTE de pret OPTIM AD CALIFICARI validarea cunoștințelor dobândite prin muncă, fără curs, curs calificare Electrician constructor, curs calificare Instalator tehnico sanitare și de gaze, curs calificare Operator CNC,curs calificare Lăcătuș mecanic;
curs calificare Dulgher tâmplar parchetar,curs calificare Zidar, curs calificare Zugrav, curs calificare Faianțar

Alte articole recomandate:

Abonează-te la newsletter și vei primi regulat informații de la specialiștii OPTIM AD CALIFICĂRI!

Prin abonarea la Newsletter-ul OPTIM AD CALIFICĂRI, îmi ofer consimțământul pentru:

Sunt de acord ca OPTIM AD CALIFICĂRI să prelucreze datele mele personale comunicate către aceasta, cu scopul informării mele prin intermediul e-mail-ului. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este voluntar. Pot revoca acest consimțământ în orice moment, cu efect ulterior, prin dezabonarea de la newsletter-ul Optim Ad Calificări și de asemenea, pot solicita modificarea sau ștergerea completă a datelor cu caracter personal la adresa de e-mail marketing@optimad-calificari.ro. Totodată, consimt că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv, ci doar începând cu ziua revocării consimțământului). Declar pe proprie răspundere că am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale în scopuri de marketing și comunicare.